Unggutten fikk totalt tolv kamper for Stabæk i 2018-sesongen og klubben har lenge vært tydelige på at de ønsket spilleren med seg videre.
Fredag bekreftet klubben på sin Twitter-konto, gjennom en videosnutt, at Bohinen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2020-sesongen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Dette er veldig deilig å få avklart. Jeg har gledet meg til å få dette i land og begynne å trene igjen, sier Bohinen til stabak.no.
En viktig årsak for at han valgte å forlenge avtalen var lagets trener, Henning Berg.
– Jeg har veldig tro det vi bygger her og Hennings plan. Vi hadde en del resultater som ikke gikk vår vei i fjor, men det skal vi lære av og heve oss i 2019, sier han, som også har satt seg noen personlige mål med den kommende sesongen.
– Jeg vil prege kamper mer og gjerne få mer spilletid. Jeg skal trene hardt for å gjøre meg fortjent til det, sier Emil Bohinen.
Sportssjef Inge André Olsen uttalte forrige uke at klubben jobber hardt for å få på plass stallen før 2019-sesongen kommer i gang. Det var lenge usikkerhet hva som ville skje med Moussa Njie, Daniel Granli, Jeppe Moe og nettopp Bohinen. Nå har sistnevnte altså forlenget sin kontrakt.
– Vi har noen posisjoner vi jobber med, så kommer det litt an på hva som skjer med disse fire spillerne som har fått tilbud om å bli. Hvis ikke de kommer på plass, så må de erstattes. Vi vet noen plasser vi ønsker å forsterke, så er det noen som er litt mer usikre, sier han.
Njie regnet derimot sportssjefen som tapt.
– Moussa har fått tilbud noen ganger de siste årene, og takket nei, så han regner jeg som ferdig i Stabæk, sier sportssjefen til klubbens hjemmeside onsdag kveld.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12