Populære sporter
All sport
Vis alt

Spørsmålet Stabæk-treneren ikke vil svare på

Publisert 29/06/2018 klokken 21:33 GMT+2

Fredag ledet Jan Peder Jalland sin første trening som Stabæk-trener, men om det blir permanent ønsker han ikke å spekulere i.

Jan Peder Jalland

Foto: Eurosport

  • Se Stabæk - Haugesund søndag 1. juli kl. 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Etter at Stabæk meldte i en pressemelding på onsdag at Toni Ordinas var ferdig som hovedtrener i Stabæk, kom beskjeden om at det er assistenttrener Jan Peder Jalland og Gaute Larsen som tar over på midlertidig basis.
Fredag ledet Jalland sin første trening som Stabæk-trener. Men han ønsket ikke å spekulere i om dette er en jobb han kunne sett for seg på lagtidsbasis. På spørsmål om han ønsket å ta steget opp som hovedtrener svarer han:
– Nå handler det kun om en ting og det er Stabæk fotball. Det handler om at trenere, spillere og ledere kommer sammen, gir det vi har og ser fremover. Det er ikke tid for enkeltpersoner å tenke på noe annet enn søndag. Vi skal levere sammen med alle som kommer hit og håper at vi får et ordentlig trykk her, sier Jalland til Eurosport.no.
– Ikke på noe generelt grunnlag som du vil spekulere i?
– Nei, absolutt ikke. Jeg skal levere for Stabæk. Det er jobben min og det har jeg gjort i ti år nå, så det skal jeg fortsette med.
Daglig leder i Stabæk Jon Tunold sa til Eurosport.no fredag at de er i gang med en prosess hvor de jakter en permanent løsning på trener-situasjonen.
– Det er tre-fire kandidater som kan være aktuelle, sa Tunold til Eurosport.no.
Se Jan Peder Jallands første trening som Stabæk-trener her (saken fortsetter under videoen):

Støtte teamet

Det er Jalland som skal styre laget med hjelp fra Gaute Larsen. Sammen skal duoen lede Stabæk i den kommende kampen mot Haugesund. Larsen hadde sin siste hovedtrenerjobb i norsk toppdivisjon i 2007 for Odd. Tidligere har han også vært hovedtrener i Stabæk.
– Det er veldig bra å få en såpass erfaren fotball-mann og et bra menneske med seg. Gaute blir en bra støttespiller og diskusjonspartner. Så får vi kjøre det sammen og sørge for at vi er gode her på søndag, sier Jalland.
Da Eurosport tok kontakt med Larsen tidligere i uken kunne han bekrefte at han skal bistå Jan Peder Jalland inn mot Haugesund-kampen.
– Eliteserien er morsom å jobbe med, men nå var det en spesiell situasjon som gjorde at man havnet i en slik situasjon. Jeg gjør dette på vegne av klubben og ser frem imot å støtte Jan Peder og resten av teamet inn mot kampen, sa han.

Blir noen endringer før Haugesund-kampen

Stabæk ligger på en 14. plass i Eliteserien, mens Haugesund ligger på fjerdeplass før den 15. serierunden. Jalland sier det vil være noen ting som blir endret før de to klubbene møtes på søndag.
– Det kan være ting som vi vrir litt på for å gjøre om litt, så det blir noen endringer. Men det aller viktigste er at det er et kollektiv som står samlet ute på banen som har like ideer og alle kjører på fra starten, sammen med det jeg tror kommer til å bli et bra Nadderud-publikum og norges beste supportere, sier Jalland, før han legger til:
– Nå på søndag skal vi ha masse energi og vi skal ha trøkk i oss. Vi må sørge for at vi er nok fremoverrettet og at vi er gode nok i presset vårt sånn at vi kan vinne flere baller.
  • Se Stabæk - Haugesund søndag 1. juli kl. 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Se intervjuet med Stabæks daglige leder her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame