På fredag ble det klart at det er LSK-legende Arild Sundgot som skal lede kanarifuglene i påvente av en permanent løsning, etter at tidligere hovedtrener Arne Erlandsen fikk sparken av klubben forrige uke.
Mandag kveld fikk Sundgot sin debut som midlertidig hovedtrener mot Strømsgodset på Åråsen. Selv om det lenge så ut til at det skulle bli en marerittstart for Sundgot i sjefsstolen, sørget skulderen til en solblind Thomas Lehne Olsen for at hjemmelaget fikk med seg et poeng helt på tampen av overtiden.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58

– Smakte veldig godt

Eliteseriens ferskeste hovedtrener var tydelig lettet etter at poenget ble sikret.
– Vi trengte virkelig denne. Vi presset på og sto på hele veien, og fikk heldigvis belønning på slutten. Å få belønning for innsatsen var livsviktig med tanke på inngangen til neste uke, sa Sundgot til Eurosport etter kampen.
Han synes at laget fortjente å ta alle tre poengene mandag kveld, men var likevel klar på at de må opp noen hakk i banespillet.
– Det var en grei kamp hvor vi skapte en del, men vi skal jobbe knallhardt neste uke for å komme sterkt tilbake.

– Tenker kun på å få poeng

På spørsmål om han har ambisjoner om å bli permanent hovedtrener, er spisslegenden nølende:
– Nei, jeg tenker kun på Odd-kampen. Klubben er i en prosess nå med tanke på hva de skal gjøre med fremtiden og så fokuserer jeg på treningene i neste uke.
– Men sier du nei takk hvis de peker på deg?
– Nei, det... jeg får tenke på det, det var vanskelig å svare nå. Neida, jeg tenker ikke tanken i det hele tatt, jeg tenker kun på å få poeng. Vi må jobbe hardt neste uke og ta poeng nede i Skien, det er det som er fokuset vårt.
Lillestrøm-stopper Frode Kippe bemerket etter kampen at Sundgot skiller seg ut fra Erlandsen når det gjelder den offensive delen av spillet.
– Det er alltid spesielt med ny trener. Selv om det er mye likt med tanke på hvordan vi skal forsvare oss, så har vi forsøkt å endre litt på den offensive delen. Vi vil prøve å være litt mer komfortabel med ballen og forbedre kombinasjonsspillet. Med litt trening tror jeg dette bare vil bli bedre og bedre.
Neste kamp for Lillestrøm er borte mot Odd, søndag kl. 18:00. Kampen ser du med Eurosport Player.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43