Haugesund, Kristiansund og Ranheim har imponert panelet i Eurosports Eliteserie-podcast med fotballen de spilte i 2018, men frykter at et av lagene vil få det tøft i 2019.
Programleder Jonas Bergh-Johnsen lurer på hvilket av de tre lagene som vil få størst utfordring med å gjenskape årets resultater til neste år.
– Det er lett å si Ranheim, for de har nå mistet tre menn. Det er en grense for hvor mange av de faste spillerne, som spilte dem opp og som startet årets sesong, de kan miste.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Det sier VGs sportsreporter Knut Espen Svegaarden, som er gjest for anledningen.
– Jeg tror det kanskje ikke går mer enn én sesong med den entusiasmen. Det er fælt å si det, for jeg elsker sånt, men jeg tror ikke noe på det når de blir tappet for de spillerne.
I sommer signerte både Kristoffer Løkberg og Christian Eggen Rismark for Brann. Førstnevnte kler seg i rødt først etter nyttår. I desember forsvant også Aslak Fonn Witry til Djurgården.
Svegaarden avslører at han allerede har tippet Ranheim sist i Eliteserien 2019.
– Da jeg satt opp tabellen, så satt jeg dem sist, men med dårlig samvittighet. Det går litt på følelsen jeg har, og litt på at det er «den vanskelige andresesongen», der noe av entusiasmen kan forsvinne.
Trønderne rykket opp fra OBOS-ligaen i 2017, og endte på syvendeplass i sin første sesong i Eliteserien.
– Jeg håper jeg tar feil! Jeg synes det er kjempegøy at de er i Eliteserien. Jeg har ingenting imot dem, og synes det er gøy med slike klubber, avslutter Svegaarden.
Også Berg-Johnsen, Eurosports Vegard Flemmen Vaagbø og Petter Bø Tosterud, som deler studio med gjesten fra VG, håper at Ranheim overrasker dem og berger plassen.
Hør hva panelet tenker om Moldes sjanser uten Ole Gunnar Solskjær:
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12