Etter en knallsterk hjemmeseier mot Vålerenga forrige søndag, har Rosenborg omsider klatret over byrival Ranheim på Eliteserie-tabellen. Luken opp til serieleder Brann er fremdeles syv poeng, men ifølge Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth og kommentator Asbjørn Myhre, kan den siste uken vise seg å være sesongens vendepunkt for trønderne når seriegullet skal deles ut i slutten av november.
– Vi har jo tidligere i sesongen sett glimt av det og også blitt fortalt fra Rosenborg-leiren at de nå skal se mer ut som seg selv, sier Myhre i denne ukens Eliteserie-podcast. Han tror den overbevisende 3-0-seieren på Lerkendal kan være starten på at det løsner skikkelig.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38

– Håndbrekket av for Bendtner

For bare en uke siden så det betydelig mørkere ut for Rosenborg. Trener Kåre Ingebrigtsen erkjente at verken trenerne eller spillerne hadde vært gode nok, og stjerneving Pål André Helland slaktet både egen innsats og mentalitet. Da var det typisk at sistnevnte var en av søndagens store spillere.
– Det var meget imponerende. Helland var outstanding, han var i godt gammelt slag. Det var vilje til å utfordre, til å ta skudd og legge innlegg. Det var signal med den snauklippingen at de nå skulle kjøre på, sier Christian Gauseth, som er enig med Myhre om Rosenborg leverte et realt skremmeskudd til Bergen og Brann.
Gauseth friskmelder også en annen av søndagens giganter:
– Det var håndbrekket av for Nicklas Bendtner. Jeg forventer store ting av han utover høsten, og nå er det tydelig – fyren er tilbake. Skuffelsen over å ikke ha kommet til VM har han lagt bak seg og nå er det Rosenborg som gjelder.
Saken fortsetter under videovinduet.

Rosenborg klart best mot Vålerenga på Lerkendal

Forventer at de slår tilbake

Et snaut kvarters kjøring fra Lerkendal var ikke stemningen like god søndags kveld. Eliteserie-treer Ranheim ble sendt hjem fra Drammen med 0-3 i bagasjen, og ble tidvis rundspilt av Strømsgodset. Asbjørn Myhre tror klubben, som til nå har vært Eliteseriens desidert største overraskelse, kan stå ovenfor en formdupp:
– Den poengfangsten de har hatt i vår kan de vel ikke klare å opprettholde i høst.
Han mener mye avhenger av hva som skjer med klubben i løpet av sommerens overgangsvindu som åpner 19. juli. Selv om Mads Reginiussen takket nei til en overgang til Rosenborg, er det stadig flere førstelagsspillere som linkes til andre klubber. Christian Gauseth synes søndagens prestasjon mot Strømsgodset var besynderlig.
– De fikk rett og slett juling mot Godset. De så forferdelig tafatte ut og det overrasket meg litt. Jeg hadde trodd at de skulle slå tilbake etter cup-tapet mot Strømsgodset 14. juni, og det var litt utypisk Ranheim at de ikke maktet det.
Ifølge Gauseth blir hjemmeoppgjøret mot Start førstkommende søndag en pekepinn med tanke på Ranheims høstsesong.
– Jeg tror det kommer til å fortelle oss hvordan høsten blir. For meg er det ganske typisk at de nå svarer med en typisk Ranheim-prestasjon og slår dette Start-laget. Mot sørlendingene ser jeg for meg masse trykk, vilje og entusiasme og at de springer over Start.
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52