Molde avsluttet forrige sesong på fenomenalt vis med åtte seiere og to uavgjorte på de ti siste kampene. Det holdt til sølv foran et Brann-lag som lenge jaktet på gull.
I sommer kom Magnus Wolff Eikrem tilbake til Molde og leverte en sterk høst i Molde-drakten. Han blir en viktig spiller om Molde skal jakte gull i Eliteserien neste sesong.
– Hvis du snakker om en talisman i Molde-laget, skal ikke Magnus Wolff Eikrem undervurderes. Med det nivået han har vist i høst tror jeg han kommer til å dominere Eliteserien. Han er på et nivå over de aller fleste. Han er sjefen i det laget og vil få kapteinsbindet. Det er han de skal bygge laget rundt, sier Eurosports reporter Vegard Vaagbø i oppsumeringen av sesongen i Eliteserie-podcasten.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04

– Hvem vil dit om Solskjær ikke kommer tilbake?

For panelet mener det er flere usikre momenter i klubben. Ikke minst på trenersiden der Ole Gunnar Solskjær er vikar i Manchester United ut i mai. Erling Moe leder laget midlertidig, men spørsmålet er om Solskjær kommer tilbake om han leverer gode resultater i Manchester. Enten at han får den jobben permanent, eller om han vil få andre tilbud.
Derfor mener VGs fotballreporter Knut Espen Svegaarden at Molde mister gullstempelet, og tror Solskjærs fravær kan skape et lite problem for klubben når det gjelder spillerlogistikk.
– Hvem vil dit om Solskjær ikke kommer tilbake? Det spørsmålet vil ligge der hele tiden. Vil det gjøre at de mister de to de helst vil ha? Kanskje, men det vet vi ikke. Men det vil være et spørsmål og det er et viktig spørsmål. Det er ikke sikkert at en som vil dra til Molde, kanskje nå velger ikke å gjøre det, fordi han ikke vet hvem som er trener der om et halvt år, sier Svegaarden.
– Det kommer til å bli en reell problemstilling. Molde må for alt det er verdt selge inn at Solskjær er tilbake i mai. Så får spillerne velge om de tror på det eller ikke, supplerer Vaagbø.
Se hele podcasten her. Saken fortsetter under videoen:

Usikker på om James scorer 15 mål

Et annet tomrom er hullet etter Erling Braut Haaland. Det tomrommet er det Leke James som skal fylle.
– Jeg er spent på Leke James. Jeg er usikker på om han er en som scorer 15 mål. Men det er fortsatt ganske mye offensiv slagkraft i laget, slik at de har mye å spille på, sier Vaagbø.
Eurosports kommentator Petter Bø Tosterud mener klubben bør forsterke på kantene.
– De har mistet Cibicki som hadde noen gode kamper. En skal ikke glemme det. Utvalget i kantposisjonene er ikke all verden. Petter Strand skal til Brann. Det har i alle fall vært snakk om det, sier Tosterud.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12