Fredag ankom Molde Fotballklubb Marbella, plassen i Spania der Eliteserie-klubbene legger deler av sesongoppkjøringen i år. Et døgn tidligere ankom en annen av de siste års toppklubber, fra England. Liverpool har lagt inn en kort treningsleir mellom onsdagens triumf over Porto i Champions League og neste helgs kamp mot West Ham i Premier League.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
På vei ned til Marbella fortalte Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til Tidens Krav, som omtalte saken først, at han hadde planer om å få til et møte med Liverpool-trener Jürgen Klopp. Solskjær har allerede kjennskaper til den tyske treneren fra da Klopp var i Dortmund, hvor Solskjær var på besøk for å hente inspirasjon til sin egen trenerkarriere. Lørdag lyktes Solskjær med planene, da han møtte en av trenerne som inspirerer ham mest.
– Det var hyggelig å treffe ham igjen, jeg studerte ham da han var i Dortmund, og den fotballen han spiller er noe vi har lyst til å etterligne. Spesielt måten han kontrer og angriper på, med den hurtigheten og intensiteten i spillet, det er noe vi har lyst å forsøke å få til. Vi har selvfølgelig en vei å gå, men han står for en fotball som uten tvil inspirerer, sier Solskjær til Moldes hjemmesider.
Kontringsspillet til Klopp er det knapt et lag som kan matche, og det har ført Liverpool nesten til topps i hjemlandet. Nesten til topps var også Molde i fjor, da de endte på andreplass. Kanskje kan inspirasjonen fra den energiske Liverpool-treneren føre romsdalsklubben helt til topp i kommende sesong.
Molde møter Sandefjord i åpningskampen i Eliteserien 11. mars. Før det skal klubben spille tre kamper på Marbella, deriblant mot Vålerenga.
Tidligere denne uken ble det klart at Daniel Chima Chukwu ble klar for klubben. Han kommer inn som erstatter for spissen Björn Bergmann Sigurdarsson, som i vinter ble solgt til russiske FC Rostov.
Foto: Per Lianes, Molde FK
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
Spissreserven skal krige seg inn i laget: – Vil ikke være et andrevalg for evig
02/04/2022 PÅ 10:28