Gullkampen kan avgjøres denne helgen. Samtidig kan det bli klart at årets første lag rykker ned til OBOS-ligaen.
Etter at Brann slo Strømsgodset i forrige serierunde, ble gullfesten til Rosenborg satt på vent. Med seier i søndagens kamp borte mot Start vil RBK sikre klubbens 26. seriegull.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
I GÅR PÅ 16:59
Men oppgaven blir ikke enkel, for Rini Coolens menn møter et heltent Start-lag som må kjempe for å holde plassen i Eliteserien. Med seier til Start, og om Lillestrøm taper borte mot Strømsgodset, er Kjetil Rekdals lag sikret en ny sesong i toppdivisjonen.
Start må reise kjerringa etter et forsmedelig 1-4–tap for Sandefjord i forrige serierunde. Mot RBK forventer romsdalingen en tøff kamp.
– Vi må være realistiske. Vi skal opp mot det laget som ganske så sikkert vinner serien. Vi kan jo lage litt furore i den settingen der, sier Rekdal i et intervju på Starts nettsider.
– Vi må ha en prestasjon som er på vårt aller beste, og så trenger vi kanskje litt marginer med oss, om Rosenborg er på et høyt nivå, fortsetter han.
RBK gikk på et stygt 2-5-tap for Salzburg hjemme i Europa League onsdag, og trener Rini Coolen er klar på at laget må løfte seg til kampen mot Start.
– Vi må gjøre det bedre. Vi vet hva vi må gjøre på søndag, fordi vi kan vinne ligaen. Vi skal vinne ligaen på søndag. Da må vi løfte gutta de kommende dagene, men vi er erfarne og profesjonelle nok, så det blir moro, sa han i et intervju på RBKs nettsider etter kampen.

Spår Brann-nedtur

Søndag starter alle kampene samtidig for at ingen skal kunne spille på resultatet i foregående kamper. Brann og Molde kjemper begge om sølvet, og om Brann vinner mot Kristiansund og Molde avgir poeng mot Haugesund, er kampen avgjort i bergensernes favør. De leder med to poeng på moldenserne før runden.
Molde møter nettopp Haugesund, som også kjemper om sølvplassen, og kan sikre topp 3-plassering med seier på hjemmebane.
Moldes Pawel Cibicki, som er på lån fra Leeds, tror sølvet havner i rosenes by.
– Absolutt. Det er opp til oss, for jeg tror at Brann taper. Om vi vinner våre matcher så kommer vi på 2. plass, sier han i et intervju på Moldes nettsider.

Spennende bunnstrid

I bunnen av tabellen er ingenting avgjort ennå. Mange lag kjemper for å unngå nedrykk eller kvalifisering mot vinneren av playoffen i OBOS-ligaen. Fra og med Bodø/Glimt på 11. plass er ingen lag sikret spill i neste års Eliteserie.
For Bodø/Glimt (30 poeng), Strømsgodset (29), Start (29) og Lillestrøm (28) tyder mye på at plassen ikke er trygg før i siste serierunde 24. november, og for den dårligste av dem blir det i beste fall kvalifisering. Stabæk (25) har tungt seierspress borte mot Odd for å unngå degradering allerede søndag.
Verst ser det ut for jumbo Sandefjord (22), som må vinne begge sine siste kamper (Sarpsborg borte og Molde hjemme) for å ha en ørliten mulighet til å kapre 14.-plassen, som betyr kvalifisering. De må samtidig se Stabæk og Lillestrøm tape begge sine kamper, og det helst med mange mål.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23