Populære sporter
All sport
Vis alt

Solbakkens iskalde Bendtner-svar

Jonas Moen Rye

Oppdatert 04/05/2018 klokken 10:16 GMT+2

Nicklas Bendtner frieri til FC København får ikke Ståle Solbakken til å ta av.

Jensen Bendtner

Foto: Scanpix

Fremtiden til Nicklas Bendtner (30) er stadig gjenstand for spekulasjoner. Rosenborg-spissen har i utgangspunktet kontrakt med trønderne ut 2019-sesongen, men senest denne uken uttalte Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal at han trodde danskens tid i i Norge snart er forbi.
– Jeg tror dette er de siste månedene til Bendtner i Eliteserien, sa Rekdal Eurosports Eliteserie-podcast.
Bendtner har lenge vært åpen om sitt ønske om en gang å spille i FC København, noe han nylig gjentok på besøk i det danske radioprogrammet Go' Morgen P3.
– Det vil være en enorm ære for meg, før jeg legger opp, å ikle meg den hvite FCK-drakten. Men jeg vil ikke tilbake til FCK uten å kunne gi noe. Jeg vil ikke være en spiller som kommer på slutten av karrieren uten å kunne bidra. Jeg vil gå inn og være en del av laget og hjelpe klubben med erfaring eller mål. Hvis jeg kan det, så vil det være stort for meg å spille for klubben, sa Bendtner ifølge danske BT.
Men selv om Bendtner er klar på hva han selv kunne tenke seg, er man ikke fra seg av begeistring i den danske hovedstadsklubben. Klubbens norske trener Ståle Solbakken sier Bendtner i FCK-drakt ikke er et scenario han har sett for seg med det første.
– Jeg tror mange spillere kunne bidratt til klubben, sikkert han også med litt tilpasning. Men det er ikke noe jeg har brukt en eneste kalori på å tenke på, sier han, før han blankt avviser at en overgang er nært forestående.
Forrige sesongs toppscorer i Eliteserien har ennå kommet kommet helt i gang i år. Sammen med resten av laget har det lugget litt i sesonginnledningen, og Bendtner står bare med to scoringer, begge i 4-0-seieren over Molde.
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Derby venter FCK

Solbakken og hans FC København har på sin side kjempet seg tilbake etter en skadeepidemi og beintøff høst i Superligaen. Søndag er det lokaloppgjør mot Brøndby.
Det går hjemme i Parken for FCK. Brøndby har vunnet de fire siste kampene mot Solbakkens lag.
– Det betyr mye om vi slår dem, men jeg vil aller mest ha en seier fordi den gjør at vi da kan klare å komme med i europaligaen neste sesong. Vi lå 13 poeng bak tredjeplassen til jul. Nå har vi kommet opp der etter at vi har vært gode i vinter og vår, sier Solbakken til NTB.
Hovedstadsklubben er ute av tittelkampen. Bare Brøndby og Midtjylland er de to eneste lagene som kan vinne. Det gjenstår fire runder i sluttspillet, og Brøndby har et forsprang på fem poeng.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame