Alexander Søderlund har hatt en tung sesong i Rosenborg etter returen fra St. Etienne.
Haugalendingen har bare fått 11 av 20 Eliteserie-kamper fra start. Det har resultert i seks scoringer, noe som er langt unna nivået han leverte på da han forlot trønderne i 2016.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Overfor lokalavisen Haugesunds Avis åpner 31-åringen opp og legger ikke skjul på at han er frustrert.
– Jeg er ikke fornøyd med sesongen. Det har skjedd ting rundt som har vært ødeleggende. Vi har vært uenige og jeg har gitt beskjed om hva jeg mener. Det har nok bidratt til at jeg ikke har spilt så mye som jeg ønsker, sier Søderlund til avisen.
Frustrasjonen har likevel ikke vært stor nok til at RBK-spissen har ønsket seg bort fra klubben.
Tidligere i sommer kunne Adresseavisen avsløre at Vålerenga hadde lagt inn et bud på Søderlund. Rapportene den gang sa at Oslo-klubbens bud ble avslått i Trondheim, men nå avslører Søderlund hva som egentlig skjedde.
– Det stemmer at Vålerenga var på banen. Men det stemmer ikke at Rosenborg takket nei. Budet ble akseptert, men det var jeg som takket nei, sier han.
En av årsakene til at Søderlund har tilbragt mange minutter på benken er Rosenborgs danske spisstjerne Nicklas Bendtner. Dansken har natrulig nok vært mer eller mindre fast inventar i RBK-elleveren også denne sesongen, til tross for at det ikke alltid har gnistret av fjorårets Eliteserie-toppscorer.
Mandag ble Søderlunds spisskonkurrent koblet med en overgang til FC Zürich. Han ser det imidlertid som lite sannsynlig at dansken forsvinner før det internasjonale overgangsvinduet stenger.
– Slik det ser ut nå, regner jeg ikke med at noe skjer denne uka. Men man vet jo aldri, sier han.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55