Populære sporter
All sport
Vis alt

Slo aldri til i Rosenborg: – Var ung og dum

Stian Thelen

Oppdatert 09/03/2018 klokken 20:06 GMT+1

Michael Karlsen får endelig muligheten i Eliteserien igjen. Åtte og et halvt år etter han fikk muligheten til Rosenborg.

Michael Karlsen

Foto: Scanpix

  • Se Ranheim - Brann lørdag 10. mars klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Lørdag starter Eliteserie-eventyret for lille Ranheim. Straffesparkhelten fra kvalifiseringskampen mot Sogndal, Michael Karlsen, gleder seg til å igjen spille i Eliteserien.
Åtte og et halvt år etter at han fikk tre innhopp for Rosenborg i Eliteserien. 28-åringen var ung og lovende spiller i Rosenborg. Omgivelsene rundt ham trodde han kunne ta steget, men istedenfor ble det spill i OBOS-ligaen og PostNord-ligaen for klubber som Hødd, Ranheim, Rødde og Brattvåg.

– Var litt høy på meg selv

Karlsen er ærlig på hvorfor han aldri slo gjennom i Rosenborg.
– Etter det dro jeg til Hødd og hadde en kjempesesong egentlig. Jeg tror jeg taklet den suksessen dårlig da. Jeg var kanskje litt høy på meg selv. Ung og dum. Jeg gjorde kanskje ikke treningsarbeidet skikkelig og derfor har det kanskje vært litt opp og ned de siste årene, sier Karlsen til Eurosport.no.
I fjor vendte han tilbake til Ranheim for sin andre periode i klubben. Det ble en skikkelig suksess. Opprykk og ni scoringer ble fasiten.
– Jeg tok den egentlig med begge hendene. Jeg måtte bestemme at hvis jeg skal kunne levere på dette nivået her må jeg gjøre det skikkelig. Det gjorde jeg i fjor, og det har jeg gjort i år. Nå er jeg veldig ivrig på å vise alle hva som bor i meg, forteller Karlsen.
Saken fortsetter under videoen:

– Vet at jeg er mer enn god nok til å spille i Eliteserien

– Hva kan vi forvente av deg og Ranheim i årets sesong?
– Først og fremst vil jeg vise alle den beste utgaven av meg selv. Jeg vet at jeg er mer enn god nok til å spille i Eliteserien. Da er det bare å vise det i hver kamp. Selvfølgelig har jeg et mål om å score en del mål også. Som lag skal vi ut å styre kampene, vi skal underholde og vi skal vli et lag som alle kommer til å like. Vi må ikke bli dumdristige heller. Vi skal bli et friskt pust i Eliteserien 2018, og jeg har veldig tro på at vi skal klare å holde plassen.
Med 17 millioner i budsjett har trønderne et svært begrenset budsjett. I tillegg har spillerne deltidsjobber ved siden av det å spille fotball.
– Tror du det er mulig for Ranheim med de ressursene dere har har å klare seg på dette nivået?
– Jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal klare det. Vi klarte det i OBOS-ligaen. Nå er det jo selvfølgelig litt annerledes nå, men det er et indre driv og den moralen vi har i laget slår den biten der, mener jeg. Om vi trener på morgenen eller om vi trener på ettermiddagen tror jeg ikke har så mye å si. Også er det kanskje litt spesielt med oss da som har en gjeng kompiser og jobber knallhardt for hverandre. Det er en bit man ikke skal undervudere, sier Karlsen.
  • Se Ranheim - Brann lørdag 10. mars klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame