LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
Tirsdag sendte Lillestrøm ut en pressemelding der de skriver at klubben har igangsatt en prosess med sikte på å avslutte arbeidsforholdet med hovedtrener Arne Erlandsen.
Etter det Eurosport kjenner til skal det ha vært misnøye i spillergruppen over tid. Ifølge interne kilder skal det være en samlet spillergruppe og sportslig ledelse som står bak avgjørelsen om å kvitte seg med Erlandsen. Hovedutfordringen har gått på stil, og flere skal over tid ha reagert på utskjellinger og en meget krass tone.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52
Erlandsen har fått flere advarsler rundt sin lederstil, og Lillestrøms vurdering er etter det Eurosport forstår, at han ikke har respondert tilstrekkelig på disse advarslene.

– Min vei er den riktige

Tirsdag møtte Eurosport Arne Erlandsen på Sats Lillestrøm.
– Har du i din form vært for krass i tilbakemeldinger og for krass som trener?
– Det er umulig for meg å kommentere, men jeg jobber som profesjonell fotballtrener og har gjort det i snart 30 år. Mye går ut på å være nøyaktig, tydelig, konkret og klar i tilbakemeldingene for å få grupper og enkeltspillere til å utvikle seg optimalt hver dag. Det er min jobb å sørge for det og det er hvordan min filosofi er. Gjennom min erfaringsbaserte kompetanse er jeg overbevist om at min vei er den riktige, sier Erlandsen til Eurosport.
– Du står inne for det du har gjort og måten du har agert på som trener?
– Jeg står inne for alt jeg har gjort i all min tid, og så vil selvsagt all erfaring som man opparbeider seg gjøre deg til en bedre trener hver dag. Det medfører at man er enda bedre forberedt til å gjøre slik at grupper og enkeltindivider utvikler seg optimalt.
– Du berget laget fra nedrykk i 2016 og tok cupgull i 2017. At dette skjer nå kan virke litt merkelig?
– Jada, men dette får du ta med Teddy Moen og trenerforeningen. Det er han som har de øvrige kommentarene. Jeg er mentalt forberedt på å jobbe i henhold til min arbeidskontrakt hver eneste dag og er profesjonell trener i Lillestrøm. Det gjør jeg i dag, og det vil jeg også gjøre i morgen og så lenge jeg har kontrakt.

– Må stå der når det blåser

– Du møter på jobb i morgen slik det ser ut nå?
– Jeg møtte på jobb i dag og gjør det hver eneste dag. Sånn er det som trener. Man må stå der når man er på toppen, og man må stå der når det blåser. Vi har hatt mange oppturer, og slik er det i gamet, at man taper noen kamper. Jeg står der om det er tap eller vinn. Skal stå der øverst fremover også, sier Arne Erlandsen.
Ingen i klubben ønsket å uttale seg om situasjonen tirsdag. Men etter det Eurosport forstår skal partene være langt fra hverandre i denne prosessen.

Til drøftelsesmøte

Leder for trenerforeningen, Teddy Moen, forteller at partene vil samles til et drøftelsesmøte onsdag for å komme frem til en løsning.
– Tanken med det er at partene skal komme sammen med sine rådgivere eller advokater. Erlandsen kommer med en advokat for trenerforeningen, mens Lillestrøm vil være representert gjennom styreleder eller daglig leder, sier Moen til Eurosport.no.
Lederen i trenerforeningen kjenner ikke detaljene i saken og forteller at han ikke har blitt kjent med noen formelle eller skriftlige advarsler mot Erlandsen, men passer på å påpeke:
– Han er fremdeles hovedtrener i LSK frem til noe annet er bestemt.
Se intervjuet med Arne Erlandsen her!
Eliteserien
Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt. Jeg blir faktisk provosert
27/08/2021 PÅ 20:15
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52