BERGEN (Eurosport.no): Sivert Heltne Nilsen (26) har forlatt serieleder Brann.
Den ferske Horsens-spilleren etterlater seg med det et tomrom på midtbanen i Bergen – et tomrom pappa Lars Arne må finne en løsning på å fylle.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Heltne Nilsen har spilt 15 av 16 seriekamper denne sesongen, i et Brann-lag som har vært veldig satt. På midtbanen har trioen, så fremt alle har vært skadefrie, stort sett vært Heltne Nilsen, Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen.
Søndag tapte bergenserne 1-3 borte mot FK Haugesund i treningskamp, samtidig som Heltne Nilsen var i Danmark for å fullføre overgangen til Superligaen.
Da ble Barmen trukket ned i den dype midtbanerollen. Amer Orgagic startet kampen som indreløper, mens mens Peter Orry Larsen kom inn for Fredrik Haugen etter halvtid.

Barmen blir mindtbanegeneral

På fredagens trening utgjorde Barmen, Haugen og Orry Larsen midtbanetrioen gjennom store deler av spilløkten. Høyst trolig er det også slik Brann-midtbanen ser ut når Start kommer på besøk mandag.
– Det blir gøy å løse en ny oppgave. Det tror jeg skal gå veldig fint, jeg føler meg helt komfortabel i den rollen. Selv om jeg ikke har spilt der så mye som jeg gjerne ønsker for å komme 100 prosent inn i rollen, er jeg klar for den utfordringen, sier Barmen til Eurosport.no
Serieledernes nye midtbanegeneral erkjenner at det var et slag å miste Heltne Nilsen, men er likevel ikke bekymret.
– Hadde jeg fått velge så ville jeg nok ønsket å beholde laget vi har hatt en stund nå. Det er alltid kjipt å miste en av sine beste spillere, men jeg er sikker på at vi har spillere som skal klare å fylle det tomrommet, sier han.
Brann-trener Lars Arne Nilsen virker heller ikke veldig bekymret på Eurosport.nos spørsmål om hvordan laget skal fylle rommet etter sønnen.
– Barmen har spilt der før og er absolutt kapabel til å løse den rollen, sier han.
– Hva blir forskjellen på Barmen kontra Heltne Nilsen i den defensive midtbanerollen?
– Barmen er veldig ballsikker, har god fysikk og er veldig fotballklok. Sivert er kanskje en som prater litt mer og holder gutta litt mer i ørene. Barmen vil løse det på sin måte, så må vi andre rundt ta litt mer ansvar. De er ikke så veldig forskjellige, men det vil alltid bli en ny relasjon og litt forandring, sier Nilsen.
Barmen er klar for nye oppgaver (artikkelen fortsetter under):

Må tenke annerledes

For nettopp relasjonene rundt Sivert Heltne Nilsen har Brann jobbet mye med i vinter. 26-åringen, som stort sett hadde vært ballvinner og vaktbikkje de forrige sesongene, så nærmest ut som en ny spiller.
Lars Arne Nilsen erkjenner at Brann nå må tenke litt nytt.
– Vi må legge om litt. Vi har veldig effektive med den måten vi har spilt på, men vi har en plan på hvordan vi skal løse det. Det blir en litt annerledes måte å spille på, men det kan gå veldig bra det. Vi får se på mandag, men vi har i hvert fall en idé om hvordan vi skal gjøre det, sier Nilsen.
Lars Arne Nilsen om Barmens nye rolle (artikkelen fortsetter under):

Legger listen høyt

Eurosport.no vet at det jobbes aktivt på kontoret til sportssjef Rune Soltvedt med å få inn nye spillere. Serielederne jakter både midtstopper, midtbanespiller og spiss før vinduet stenger 16. august.
En mann som er blitt nevnt er Ranheims midtbanedynamo Kristoffer Løkberg, som blir Brann-spiller fra 1. januar. Men etter det Eurosport.no kjenner til virker ikke dette lenger å være en mulighet.
Brann-trener Nilsen legger listen høyt for eventuelle spillersigneringer.
– Jeg er strålende fornøyd med den gjengen jeg har, det er denne gjengen som har tatt oss hit vi er. Vi vet at vi er sårbare for skader og må ha litt tur med tanke på det og karantener, men skal vi ha noe inn så skal det være bedre enn det vi har. Da skal det være kvalitet. Vi skal ikke hente inn bare for å hente inn, sier han.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37