• Se alt fra gulljakten og bunnstriden i Eliteserien på Eurosport Player. Abonner her!
Spenningen i nedrykksstriden er på topp og hvem som nærmer seg OBOS-ligaen endrer seg fra uke til uke. Men når det kun gjennstår to kamper er det flere lag som kjemper for å overleve i Eliteserien.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth lager sammen med kommentator Asbjørn Myhre ukentlig det de kaller en «power ranking» av de potensielle nedrykkslagene.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Ekspertene regner ikke med Sandefjord ettersom de har seks poeng opp til trygg plass, men har i stedet valgt å dyrke spenningen fra 11.-15. plass. Sandefjord har heller ikke vært med på de tidligere «power rankingene».

Bodø/Glimt på topp – Start på bunn

Lagene er rangert fra sterkest til svakest. Her er Gauseth og Myhres dom:
1. Bodø/Glimt
Det laget som ligger best an av de fem før de to siste rundene. Tok et veldig viktig poeng på Åråsen, selv om de nå har gått lenge uten en seier så er de vanskelig å slå. Philip Zinckernagel er tilbake, ingen nye suspensjoner, Kristian Fardal Opseth fikk en strålende scoring på Åråsen. De har kanskje den enkleste kampen i neste runde av disse fem lagene; Vålerenga på Aspmyra. Det er Bodø/Glimts store mulighet til å ta de tre poengene de trenger, sånn at de slipper å måtte dra til Lerkendal med press i siste runde. Har også fortsatt mulighet til å havne foran Tromsø på tabellen.
2. Lillestrøm
De var ganske god i to tjueminuttersperioder sist, men de faller sammen. De bør lære av cuptapet i Drammen, og det tror vi at de gjør. Thomas Lehne Olsen ser skarp ut, men scorer ikke mål. Det tror vi kommer nå. I tillegg til historien til Lillestrøm om at de aldri rykker ned.
3. Strømsgodset
De hadde vi på topp sist og det var basert på den selvtilliten vi antok at de hadde skaffet seg etter to hjemmeseiere. Men så tryner de borte mot Brann og så får de den dumme suspensjonen til Tokki, som ellers ville kunne plaget Lillestrøm på Marienlyst. Nå får ikke han vært med. Men så slo de Lillestrøm i cupsemifinalen.
4. Stabæk
De skapte nok til å vinne mot KBK, men klarte på ingen måte det. Ingen seiere på de siste fem kampene, i tillegg misnøye med Ohis uttalelser. Var det så ille det han sa? Han har scoret masse mål i Eliteserien, da er du for god for OBOS-ligaen, det er ikke noe kontroversielt å si. Boli har fått ny kontrakt, som kan gi økt optimisme. De møter Odd og så hjemme mot Godset. Det ser ikke kjempelyst ut.
5. Start
Hadde en kjempeuke, med to viktige seriekamper og en cupsemifinale. Ender med tre tap og et voldsomt kollaps sist mot Sandefjord. Det er en ung gjeng uten alt for mange ledertyper, ganget med det kampprogrammet de har igjen nå med gulljagende Rosenborg og så borte mot Haugesund, så synes vi pilen peker ned for Start i øyeblikket.
Se podcasten her:
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12