Bergen-laget har én spiller for mye i laget som ikke er utviklet i Norge. Det betyr i utgangspunktet at én spiller må vrakes om Brann skal havne innenfor regelverket.
Dette er selvsagt en problemstillingen klubben er klar over. BT melder at de har lagt en foreløpig plan for hvordan det skal løses.
– Da vi hentet Gilbert (Komsoon) og Samuel (Sahin-Radlinger) visste vi at vi ville få en utfordring med utenlandskvoten, sier klubbens sportssjef, Rune Soltvedt til avisen.
Eliteserien
Aune (20) er fansens nye håp: Holder liv i Brann med praktraid
11/09/2021 PÅ 17:52

"Hjelpes" av skadene - foreløpig

Natt til fredag sendte Eliteserie-klubbene inn en oversikt for spillerne de ønsker å registrere til NFF.
Men listen er ikke endelig. Troppene låses nemlig ikke før overgangsvinduet har stengt 4. april. Det gir rom for å sjonglere med troppen i en måned ennå.
– Det er ganske ukomplisert nå, fordi vi har flere spillere som sannsynligvis ikke er klare til første seriekamp, sier trener Lars Arne Nilsen til BT.
Ludcinio Marengo, Deyver Vega og Vito Wormgoor sliter alle med skader.
– Hvem vi da setter opp på listen nå, blir egentlig et fett. Det blir ikke «en sak» for oss før i april, og nå synes jeg ikke det er dramatikk i dette. Det er mer en medisinsk sak, sier Nilsen.
Dermed utsettes problemstillingen med en måned. I mellomtiden kan de norske klubbene kjøpe og selge spillere.

Har gjort seg en formening

Samtidig sier sportssjef Soltvedt at han har en klar formening om hvilken spiller som ramler utenfor i denne omgang. Han ønsker ikke avsløre hvem han har i tankene.
På spørsmål om det bare er et eventuelt salg som kan komme til å endre på vurderingen, svarer han slik overfor lokalavisen:
– Nei, vi må bare se troppen an og diskutere det i teamet her. Jeg ser ikke noe dramatikk i det vi skal melde inn. Vi vet at listen kan endres fortløpende, sier Soltvedt.

– En tøff beskjed å gi

Han erkjenner dog at det blir en tøff beskjed å gi til spilleren som ender med å ikke bli registrert ved det endelige uttaket 4. april.
– Jo. Det er det. Vi vet hva vi har gjort i vinter, og har visst det må bli til en tøff beskjed senere i vinter. Vi tok noen valg.
Sportssjefen forteller at de har hatt en klar strategi med å overfylle utenlandskvoten.
– Selv da vi solgte en norsk spiss (Torgeir Børven), tenkte vi at vi kunne ta inn en utlending, og skape enda mer «trykk» på den kvoten. Men vi valgte å hente Henrik (Kjelsrud Johansen), og det tror jeg vi hadde gjort om han var fra Island eller Færøyene også, sier Rune Soltvedt.
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Brutal nedtur etter ledelse: – Kan ikke annet enn å føle litt med Brann
21/08/2021 PÅ 19:52