Populære sporter
All sport
Vis alt

Slik forklarer han milepælen etter kun halvspilt sesong

Eirik Fure

Oppdatert 15/06/2018 klokken 18:34 GMT+2

Haugesunds Frederik Gytkjær har scoret like mange mål denne sesongen som han gjorde i hele 2017. Dansken fleiper med at tidligere Rosenborg-helt og storebror Christian Gytkjær får null av æren for det.

Gytkjær

Foto: Scanpix

Frederik Gytkjær har så langt denne sesongen scoret syv mål i Eliteserien og cup. Det er like mange som han klarte i hele fjorårssesongen.
Scoringen som gjorde at han tangerte fjorårsrekorden kom mot Mjøndalen da FKH sikret kvartfinalebillett etter straffer.
– Det er alltid deilig å score mål. Jeg håper det blir flere, så vi kan komme langt i cupen. Jeg tror vi har gode muligheter i år, sier han til Eurosport.no.

Derfor har han lykkes

Haugesund trakk Strømsgodset, og dansken var før trekningen klar på at de ikke fryktet noen.
– Uansett hvem vi trekker har vi gode sjanser. Haugesund gjør det godt i øyeblikket, så jeg tror vi kan gjøre det vanskelig for alle lag, mente 25-åringen.
I fjor ble det kun 13 kamper fra start i debutsesongen i Eliteserien. Er Gytkjær i lagoppstillingen mot Lillestrøm neste søndag, vil han stå med like mange seriekamper fra start som i hele forrige sesong, til tross for at sesongen ikke er halvspilt.
Dansken forklarer oppturen med at han i år i større grad har klart å holde seg skadefri.
– Jeg tror jeg har hatt et bedre grunnlag. I forrige sesong ble jeg skadet etter seks-syv-kamper. Det var en urytmisk sesong. Nå føler jeg meg mer «fit» enn forrige sesong, sier han.

Gir ikke broren æren

Storebror Christian Gytkjær spiller nå i Lech Poznan, men har en fortid i både Haugesund og Rosenborg. 28-åringen forlot Eliteserien etter å ha blitt toppscorer for trønderne i 2016. Da endte det med 19 seriemål.
Frederik Gytkjær har fortsatt et stykke igjen til det. Likevel er han klar på at den scoringsglade storebroren ikke har bidratt med tips som har vært avgjørende for at pilene peker oppover denne sesongen.
– Nei, det har jeg ikke fått. Han er på ferie og drikker noen pils nå, så det har jeg ikke, humrer Gytkjær.
Haugesunds neste kamp er mot Lillestrøm 24. juni. Kampen vises på Eursoport Player.
Først sto det i denne saken at Gytkjær stod med åtte mål så langt i sesongen. Målet mot Tromsø i 12. serierunde ble i midlertid regnet som selvmål til slutt, slik at det riktige altså er syv mål.
picture

Se sammendrag: Gytkjær og Akintola-show mot Kristiansund

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame