Populære sporter
All sport
Vis alt

Skrekktallene som kan få Molde til å juble: – Rosenborg har presset på seg

Espen Solly

Publisert 19/03/2018 klokken 15:01 GMT+1

Rosenborg står med ett poeng etter to serierunder. Så dårlig har ikke trønderne åpnet sesongen siden 2011. Da vant Molde.

Kåre Ingebrigtsen

Foto: Scanpix

Vi må helt tilbake til 2011-sesongen og tiden med Jan Jönsson som trener for å finne sist Rosenborg sto med mindre enn to poeng etter andre serierunde. Med tap i en tøff kamp borte mot fjorårets bronsevinnere, Sarpsborg 08, i den første seriekampen, foventet de fleste at trønderne skulle slå tilbake mot Kristiansund. Slik gikk det ikke, og kampen endte med poengdeling. Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, er ikke imponert over Rosenborgs seriestart.
– Rosenborg har ikke vært dårlige, men heller ikke opp mot sitt beste. De har spilt to middels kamper, og skapt for lite målsjanser. De hadde en tøff åpning i Sarpsborg, men det ble en sjansefattig kamp der Sarpsborg stakk av med tre poeng. RBK hadde bra trykk mot Kristiansund, men også her skapte de for lite sjanser i forhold til det vi er vant til å se fra dem, sier Rekdal.

– Har press på seg

Etter to serierunder ligger de regjerende seriemesterne fem poeng bak Molde og Vålerenga som har full pott. Rosenborg går en tøff bortekamp i vente mot Odd, hvor Skienslaget har gått av med seieren de to siste sesongene. Molde møter Tromsø på hjemmebane, og kanskje kan luken opp til teten bli enda større for Kåre Ingebrigtsens mannskap.
– Rosenborg har press på seg med tanke på settingen. Det blir en veldig viktig kamp i Skien. Hvis Rosenborg går på ett nytt poengtap der, og Molde vinner, da begynner avstanden opp og bli stor. Molde virker solide, og kanskje kan de gjøre det litt ekkelt for RBK, sier Rekdal.
– Det blir spennende for oss som følger Eliteserien, og kanskje blir det jevnere enn vi hadde sett før sesongen. Men vi vet at når Rosenborg-maskineriet begynner å rulle, så kommer det seier på seier, fortsetter Eurosports fotballekspert.

– Tror Rosenborg vinner serien

Kun én gang siden Nils Arne Eggen ga seg som Rosenborg-trener i 2002, har Rosenborg stått med mindre enn to poeng etter andre serierunde. Det var som nevnt i 2011 under Jan Jönsson som trener. Da endte Trondheimsklubben på 3. plass i ligaen. Det er viktig å påpeke at det fremdeles er veldig tidlig i sesongen, og Rekdal står fremdeles for sitt tabelltips før sesongen ble sparket i gang.
– Så langt er det et signal som tyder på at det blir jevnere enn jeg trodde, men jeg tror fortsatt at Rosenborg vinner serien. Dersom luka nærmer seg ti poeng etter fire serierunder kan man begynne å vurdere hvordan sesongen blir, men det er fremdeles lenge igjen, og trønderne er mer enn kapable nok til å ta igjen poeng på topplagene, sier Rekdal.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame