Torsdag morgen ble det klart at Rosenborg henter tilbake Alexander Søderlund fra Ligue 1-klubben Saint Etienne.
30-åringen har slitt med spilletid i den franske klubben, og kommer nå tilbake til RBK, der han ble toppscorer i sin siste sesong i klubben, 2015-sesongen.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener signeringen er et klart skremmeskudd til de som håper å ta opp kampen med Rosenborg i årets Eliteserie.
– Dette viser styrken til Rosenborg som forsterker troppen på denne måten. De garderer seg om det skulle skje noe med Bendtner, så har de en skadefri spiss klar, siden Vilhjalmsson er skadet til sommeren, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal.

– Vanskelig for å tro at Søderlund blir nummer to

Den tidligere Vålerenga-treneren tror overgangen kan være dårlig nytt for de som håpet å se Nicklas Bendtner i Rosenborg-drakt gjennom hele kommende sesong.
– Det kan nok være ting her vi ikke vet. Jeg har vanskelig for å tro at Søderlund har blitt forespeilet å være nummer to bak Bendtner i mange år fremover. Det er nok ikke umulig at det kommer til å skje ting rundt Bendtner allerede til sommerne, sier Rekdal.
– Jeg har hørt at Nicklas er en veldig bra fyr, og jeg gleder meg til å se han på trening og spille sammen med han. Jeg er imponert av det han fikk til i fjor, sier Søderlund om Bendtner til klubbens hjemmeside.
På spørsmål fra klubbens hjemmeside om de to kan spille samtidig på banen, svarer Søderlund:
– Det er også mulig. Kåre har planen klar. Uansett er jeg sikker på at det blir mer enn nok spilletid, sier han.

Tror ikke de legger om for Søderlund

Rekdal tror ikke RBK kommer til å legge om taktikken, og gå bort fra 4-3-3 for å få plass til begge storspissene.
– De kommer ikke til å legge om til 4-4-2 eller 3-5-2 bare fordi Søderlund kommer. Du kan nok se begge på banen samtidig på topp om Rosenborg må jakte mål. Det skal bli spennende å se om de kommer til å bruke en av de på kanten, men jeg sliter med å se det, sier han og fortsetter.
– Skal de spille sammen, må de gjøre noe med formasjonen sin, eller bruke Søderlund i en annen rolle. Jeg tror ikke Bendtner havner på benken. Men det kan komme skader og slitasje og nå har de gardert seg ganske godt.
Han mener dagens signering nødvendigvis ikke betyr at Rosenborg-laget som starter i serieåpningen borte mot Sarpsborg 08 11. mars.
– Nå er jeg ikke sikker på om førstelleveren blir særlig bedre, men det å kunne bytte de to med hverandre er ikke akkurat noen ulempe. Det er klart Rosenborg er en soleklar favoritt i år, og har gjort en god overgang med å få han hjem, sier han.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19