• Se Bodø/Glimt - Sarpsborg 08 søndag 2. september på Eurosport Player. Abonner her!
SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):
I søndagens kamp stilte Sarpsborg 08 med et helt annet lag enn det som slo Maccabi Tel Aviv i Europa League-kvalifiseringen før helgen. Dette utnyttet Kristiansund som vant 2-1.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Årsaken til endringene var naturligvis at klubben prioriterer å ha friske og uthvilte spillere til returoppgjøret torsdag denne uken. En millionpott venter nemlig dersom man slår ut det israelske laget i playoff og sikrer en billett til gruppespillet.

Bakke om kritikken: – Jeg visste det ville komme

I etterkant av tapet kom kritikken fra flere hold, men det forbauser ikke Geir Bakke.
– Jeg visste at det ville komme, spesielt hvis vi ikke skulle vinne den kampen. Men dette var noe vi hadde tenkt nøye gjennom, diskutert og står samlet om, sier Bakke til Eurosport.no.
Det er nå seks poeng opp til Haugesund og medaljeplass for Sarpsborg 08.
– Vi var alene med keeper på 0-0, og hadde vi satt den tror jeg vi hadde sett en annen gjeng her ute som hadde blitt fylt av energi. Men det er ikke bare bare når man setter sammen såpass mange som ikke har spilt så mye kamper i det siste samtidig, og det visste vi også. Men vi har valgt å gjøre det slik og angrer ikke, sier treneren.
(Se intervjuet med Bakke her! Saken fortsetter under):

Vil ikke at sjefen skal få kjeft

Sarpsborg 08-spiller Joackim Jørgensen var en av de som ble hvilt mot KBK. Nå er han ute etter å vise at beslutningen var korrekt.
Forvarsspilleren hevder imidlertid at han ikke har brukt mye energi på laguttaket.
– For å være helt ærlig, så tenker jeg ikke så mye på det, men vi skal gjøre vårt for at Geir ikke skal få noe mer kjeft der, sier Sarpsborg 08-spiller Joackim Jørgensen til Eurosport.no om rulleringen.

– Sjanseløs med spillere på 85 prosent

Bakke lar seg ikke overraske om det kommer mer kritikk om man ryker ut av Europa, men er klar på at de står trygt på avgjørelsen.
– Det er klart at hvis vi blir slått ut av Europa League-kvalifiseringen nå, så er det sikkert mange som skal henge seg på den tråden der igjen, men vi har valgt å gjøre det sånn og står inne for det.
– Nå er det om å gjøre å ha så friske føtter som mulig og at alle er på hundre. Vi har ikke en sjanse der borte hvis vi skulle hatt en tre-fire-mann som er på 85-90 prosent. Det kan du bare glemme.
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10