Harmeet Singh fikk sin debut for Sarpsborg 08 mot Rosenborg under serieåpningen forrige helg. Han fikk kun 20 minutter på banen, men det er ventet at det fort kan bli mye mer.
– Han er en spiller vi har lang og god relasjon til. Vi skal få ham opp til nivået han var på i Molde, da han var Norges beste midtbanespiller, sier sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08.
Sportssjefen er usikker på om Singh kommer til å starte i de nærmeste kampene, men utelukker det heller ikke, og åpner for at muligheten er der allerde lørdag mot Lillestrøm.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
– Uansett kommer han til å være en vesentlig bidragsyter for oss i både 2018 og 2019, sier Berntsen.

– Må bli vant

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er også usikker på om Singh bør starte mot Lillestrøm.
– Jeg vet ikke. Han kom inn ganske seint mot Rosenborg, og det vil ta noe tid før han og de andre nye Sarpsborg har kjøpt blir vant til laget og deres stil, sier han.
For Singh er langt fra den eneste som er ny i stallen. Han er et av mange nye fjes i den store utbyttingen Østfold-laget har hatt i vinter, med 12 spillere inn og 16 ut.
– De har samlet opp en slagkraftig stall nå med bra bredde, og som tåler noen skader. De kommer ikke til å mangle på alternativ, sier Rekdal.

De nye vil bli involvert

Berntsen sier spillerne de har hentet inn først og fremst kommer inn for spillere som har forsvunnet, enten fordi de har blitt solgt eller fordi de har manglet spilletid. Mot Rosenborg var det kun tre nye fjes som fikk sin debut; Aslak Falch, Joonas Tamm og Mikkel Agger.
– Det har kommet inn noe nytt friskt blod, noen unge for framtiden og noen etablerte som vi er nødt til å bruke tid på for å få inn i vår spillemåte. Vi har en voldsom fart og fysikk, sier sportssjefen om signeringene.
Han forsikrer likevel at alle de nye vil være involverte i større eller mindre grad i løpet av våren.
– Vi hadde et veldig bra lag fra før, og det var åtte fra fjorårets startellever som startet mot Rosenborg. Det er ikke bare å hente folk som umiddelbart erstatter de vi ikke har, sier Berntsen.

– Spissene trenger tid

Noen av de Sarpsborg har måttet erstatte i løpet av fjorårssesongen og vinteren er Krepin Diatta, Sigurd Rosted og Anders Trondsen. Rekdal mener Sarpsborg har klart å dekke alle fint inn.
– Tamm har gått fint inn, så han har dekket Rosted. Zachariassen har tatt over litt av aggressiviteten til Trondsen, men Diatta blir vanskelig å erstatte uansett. Sarpsborg mangler litt kreativitet framover, og spissene de har nå trenger litt tid og trenger å bli litt farligere, sier fotballeksperten, som også har fulgt laget i oppkjøringen på Marbella.
Midtbanen til Østfold-laget er kanskje det mest farlige Sarpsborg har, i tillegg til at de er veldig solide bakover.
– Ole Jørgen Halvorsen, Tobias Heintz, Kristoffer Zachariassen, Matti Lund nielsen, Harmeet Singh og Gaute Vetti. Det er spillere og en midtbane jeg forventer mye av. Det er et hardtarbeidende og strukturert lag, sier Rekdal.
Eurosport-eksperten er overrasket hvis ikke Sarpsborg befinner seg blant topp fire-fem ved sesongslutt.
– De har blitt bedre og bedre de siste årene, og hvis de blir enda bedre i år tar de jo medalje igjen. De er et vanskelig lag å slå, og hvis de bare får til å score noen mål og unngår uavgjortresultatene de lett kan få, tror jeg de vil ligge helt i toppen. Det er et svært solig lag i norsk målestokk, sier Rekdal.
  • Sarpsborg skal møte Lillestrøm lørdag 17. mars klokken 15.30. Kampen ser du på MAX og Eurosport Player.
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04