Populære sporter
All sport
Vis alt

Valakari tok ansvaret for at nøkkelspilleren måtte ut: – Min skyld

Oppdatert 29/04/2018 klokken 21:38 GMT+2

Gjermund Åsen måtte ut etter å ha skadet seg i en duell etter ti minutter mot Kristiansund.

Åsen

Foto: Eurosport

Tromsø - Kristiansund 0-0
OSLO/TROMSØ (Eurosport.no): Tromsøs nøkkelspiller Gjermund Åsen måtte gi seg med en skade i søndagens oppgjør mot Kristiansund.
I det 10. minutt var han i en duell med Kristiansunds Bent Sørmo inne i feltet. Der falt Åsen og tilsynelatende strakk høyefoten. Etter å ha fått behandling måtte han gi seg og fikk hjelp til å komme seg av banen. Like etterpå ble han erstattet av Mushaga Bakenga.
– Det så ut som det var noe som skjedde med kneet i en duell med Bent Sørmo. Det ser ut som han kjente noe i baksiden av kneet. Det ser ut som han strekker noe. Slik jeg kjenner ham, ligger han ikke nede uten at det er noe, sa Ranheims Kristoffer Løkberg i Fotball Direkte.

– Du kan ikke gå i fotballkamper

Midtbanespilleren har vært en sentral brikke i det offensive spillet til Tromsø i år, og har scoret to mål og servert lagkompisene hele fem ganger så langt i sesongen. Uten ham lugget det litt i det offensive spillet til hjemmelaget og kampen endte 0-0.
Åsen var forbannet og frustrert da han ble bytte ut, men trolig blir det ikke et langvarig avbrekk. Likevel innrømmer han at treningsuken ikke har vært optimal og har slitt med låret.
– Jeg håper det bare er en liten krampe. Jeg har slitt litt gjennom uken og har ikke trent full. Det kjennes fint ut å gå på, men du kan ikke gå i fotballkamper. Du må også sprinte litt, men vi får ta en opptelling ut i uken, sier Åsen til Eurosport.no.
Trener Simo Valakari valgte likevel å starte med ham. Finnen tar ansvaret for at midtbanespilleren måtte ut.
– Han er en strålende spiller, men det er litt min skyld, fordi han følte noe i hamstringen og det var min avgjørelse å spille med ham, sier Valakari.
Saken fortsetter under videoen:

– På tide at matten byttes ut

Men Åsen er ikke enig med sjefen at det var hans skyld. Selv har han sett situasjonen i etterkant.
– Jeg sklir litt i matten, fordi det er bom stopp. Da er det på tide at matten byttes ut. Jeg meldte meg hundre prosten kampklar og det står jeg på.
– Du avskriver ikke helgen som kommer?
– Nei, jeg har hatt et par strekker før. Da har jeg hatt problemer med å sitte på do. Nå gikk det ganske fint. Det kjennes ikke ille ut og jeg skal gjøre alt som står i min makt for å være klar til neste helg.
picture

Angrepsspillet til Tromsø lugget etter Åsen-bytte

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame