Lillestrøm - Kristiansund: 2-0
Nedrykksstriden var fortsatt helt åpen før den siste runden ble sparket i gang. Kristiansund var på sikker plass allerede før kampen, men for Lillestrøm var tre poeng avgjørende for Eliteserie-spill neste sesong.
Første mål kom etter 14 minutter da LSKs Arnor Smarason satte inn 1-0 til hjemmelaget. Lillestrøm viste hvor viktig det er å spille i Eliteserien neste sesong, og fem minutter før ordinær tid satte Lehne Olsen inn 2-0.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22
– Dette var målsettingen hele veien og vi har jobbet hardt og kanskje ikke alltid fått de poengene vi har fortjent. Det er utrolig deilig å ha klart det i dag. Jeg er kjempeglad og kjempestolt av gutta, sa Smarason etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):

Lillestrøm sikret videre Eliteserie-spill med seier mot Kristiansund

Flere sjanser

Lillestrøm presset på fra første stund og etter kvarteret spilt kunne de juble. Hjemmelagets Arnor Smarason fikk til slutt foten på ballen og smalt 1-0-scoringen i mål.
Flere sjanser ble det, og etter 42 minutter kom Thomas Lehne Olsen til en avslutning, men Kristiansund-keeper Andreas Vaikla reagerte raskt og reddet.
– Det er han som holder KBK inne i kampen, sa Thomas Myhre om Kristiansund-keeperen.
Lagene gikk til pause med en 1-0-ledelse til Lillestrøm, og hjemmelaget fortsatte å presse på i andre omgang.
Kristiansunds Torgil Gjertsen kom til avslutning etter times spilt, men ballen gikk utenfor.
Ti minutter senere kom LSKs Lehne Olsen på en kontring alene mot keeper, men han skjøt ballen utenfor. Lehne Olsen fikk igjen sjansen med ti minutter igjen av ordinær tid. Først headet han i tverrligger, så satte Smarason ballen rett utenfor mål.
Men så satt den for Lehne Olsen. Han fikk ballen på hodet og headet den inn i mål mellom armene på Vaikla.
Og flere mål ble det ikke, men Lillestrøm fikk med seg tre viktige poeng. Noe som betyr at de også spiller i Eliteserien neste sesong.
Sett denne?
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57