RANHEIM/OSLO (Eurosport.no):
2018-sesongen har vært en eneste stor opptur for trønderne som etter opprykket fra OBOS-ligaen har tatt Eliteserien med storm.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Etter halvspilt serie ligger Ranheim på fjerdeplass med seks poeng opp til serieleder Brann, og bare fire poeng opp til storebror Rosenborg.
Selv om det nesten har vært uvirkelig hvordan Ranheim har fremstått, ser ikke daglig leder Frank Lidahl noen grunn for at luften nå skal gå ut av ballongen.

Hadde 26 tilskuere

Han minnes godt en hjemmekamp mot Bryne i 2016, og bruker det som et symbol på hva klubben har oppnådd de siste årene.
– Vi hadde 26 tilskuere i regnvær hjemme mot Bryne i 2016. Nå er tingenes tilstand litt annerledes, og jeg ser ingen grunn for at det skal stoppe med det første, sier Lidahl til Eurosport.no.
Han forteller hvordan klubben har gått fra ni millioner kroner i budsjett i 2016, til 2018-budsjettet som er mer enn dobbelt så stort.
– Og hvorfor skal det ikke bli over 30 neste år? spør han.
Dit har klubben kommet med sunn og edruelig økonomisk drift. Ingen av spillerne er heltidsprofesjonelle, og slik vil det også være fremover.
– Ingen kommer til å bli heltidsprofesjonelle fotballspillere i Ranheim. For vår del så handler det mer om å stadig bli bedre til å legge til rette for spillerne på flere måter, sier Lidahl.
Se reportasje med Frank Lidahl her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Handler om små steg

Spisskjempen Michael Karlsen skrev tidligere i uken under på en forlengelse med Ranheim. Han lever fint med måten klubben driver på.
– Vi har en modell der man er 50 prosent proff her i klubben. Vi må kanskje ta små steg hele veien og vi trenger ikke kjappe oss. Jeg vil være med å bidra selv og se at dette faktisk går an, sier Karlsen til Eurosport.no.
Lidahl forteller at de er opptatt av det store bildet.
– Det er ikke så farlig med hva som skal skje til uka eller neste helg. Vi har fått mersmak etter denne sesongen og er opptatt av hvordan vi kan få til dette mange år på rad. Hva er det egentlig som skal til? Derfor tenker vi heller på hva som skal skje de fem neste årene, sier Frank Lidahl.
Lørdag venter byderby da Rosenborg kommer på besøk.
Fått med deg denne ukens Eliteserie-podcast?
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51