Sarpsborg 08 - FK Haugesund 2-1

Eliteserien
Rødt kort og skrekkskade da Sandefjord sikret plassen
09/12/2020 PÅ 18:54

SARPSBORG/OSLO (Eurosport.no):

Torsdag spilte Sarpsborg 08 i Europa Leauge mot Malmö, slik at de bare hadde fredag og lørdag på å hente seg inn.

Sarpsborg 08 henvendte seg til Haugesund i forkant av søndagens kamp for å få skjøvet kampen til mandag, men det gikk ikke Haugesund med på.

– Seieren i dag smakte spesielt godt så lenge de nektet å gå med på å flytte kampen. De ønsket å møte et slitent Sarpsborg-lag, men likevel klarte vi å slå de. Da smaker det bare enda bedre, sier Patrick Mortensen til Eurosport etter kampen.

– Bare tull

Geir Bakke mener det bør legges bedre til rette for de norske klubbene som spiller ute i Europa.

– Vi hadde en spiller som ikke kunne være med, også måtte (Jon-Helge) Tveita ut med strekk. Dette er egentlig bare tull som det er mulig å unngå, sier han.

Han ønsker ikke å legge skylden på søndagens motstander.

– Det er ingen sin skyld at det er slik, men om man vil fremme norsk fotball og har ambisjoner om å ha lag i Europa League så må man gjøre noe med dette. Hvis noen norske lag skulle være så «uheldig» å gå til gruppespillet i Europa League, så er man nødt til å legge mer til rette. Dette er ikke sutring, men handler altså om å legge mer til rette. Malmö spiller for eksempel mandag, og det hadde ikke vært noe problem for oss å gjøre det samme, sier Bakke.

Sarpsborg 08-spiller Ole Jørgen Halvorsen etterlyste mer medgjørlighet fra Haugesund.

– Vi blir fortalt at de ikke ville flytte kampen fordi vi hadde en tung kamp torsdag kveld. Som klubb har vi vært behjelpelig mot andre, så får vi dette rett i trynet når vi er med på noe selv. Vi ble nok litt forbannet og skviste ut litt ekstra, sier Halvorsen.

Slik svarer Horneland

Haugesund-trener registrerer utspillene fra motstanderne, og har ingen problem med å se Sarpsborg 08s standpunkt.

– Jeg forstår at de vil flytte kampen, men vi har en terminliste og internasjonale datoer å forholde oss til. Skal det være åpning for å flytte kamper slik må det diskuteres i forkant av sesongen. Det kan ikke være sånn at man bare ringer konkurrenten for å få kamper flyttet. Det blir litt uryddig, synes jeg, sier Horneland.

– Nå er vi midt i en sesong, og da kan man ikke holde på sånn. Jeg vil ha likhet, rett og slett.

En stund etter kampslutt søndag la Sarpsborg 08-spiller Amin Askar ut denne tweeten:

Eliteserien
Her dunker Junker inn Bodø/Glimts mål nummer 100
09/12/2020 PÅ 18:48
Eliteserien
Ønsker å unngå kvalik av flere grunner: – Har ikke sett familien på over et år
09/12/2020 PÅ 15:10