TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
I Norge går Eliteserie-vinneren til Champions League-kvalik, mens cupvinner samt lag to og tre i ligaen spiller Europa League-kvalifisering. Dersom cupvinneren også er blant de tre beste lagene i Eliteserien, går den siste kvalifiseringsplassen til nummer fire på tabellen.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Rosenborg er allerede seriemestere og skal spille cupfinale mot Strømsgodset 2. desember. Dersom trønderne slår drammenserne, vil den siste norske kvoteplassen til Europa gå til Haugesund, som blir nummer fire i Eliteserien.
Alexander Søderlund kommer fra Haugesund og er et produkt av byens fotballag. Han akter å gi gamleklubben en hjelpende hånd ved å vinne NM-gull i starten av desember.
– Det skal vi hjelpe til med. Vi skal vinne cupfinalen så det blir europacup på Haugesund, sier Søderlund, som er sterk i troen på at de skal gjøre nettopp det. Vinne.
– Vi er nok favoritter i finalen. Også er det en sånn kamp man har ekstremt lyst til å spille. Man blir pumpet opp, og på vårt beste er vi bedre enn Strømsgodset.
Se intervjuet med Søderlund her! Artikkelen fortsetter under videoen.
Angrepsspilleren følger FKH veldig tett fremdeles. Han mener klubben skal være stolt over sesongen de nå er i ferd med å legge bak seg.
– Jeg var faktisk litt bekymret for Haugesund en stund. Ting så ikke veldig bra ut, og i treningskampene var det litt stang ut. Det er helt utrolig det de har fått til i år, sier 31-åringen.
– De har et fantastisk team rundt laget som er lokale og som virkelig brenner for Haugesund.
Han har startet 17 kamper i Eliteserien denne sesongen og blitt byttet ut i syv av dem. Som innbytter har han kommer inn i ni kamper. Likevel står han bokført med åtte scoringer og fire assists denne sesongen.
– Det har vært en del opp og ned for min del. Det er klart jeg gjerne skulle bidratt mer, men sånn som det har blitt så er det en helt okei sesong for min del, sier Alexander Søderlund.
Se høydepunktene fra Start - Rosenborg her!

Rosenborg sikret gullet - seriemester for 26 gang

UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04