SANDVIKA/OSLO (Eurosport.no): – Først og fremst er det bare å se på tallene. Alexander Søderlund har vel seks mål på syv starter, og Nicklas Bendtner tre på elleve.
Det sier tidligere Rosenborg-spiller Ole Kristian Selnæs om spisskampen i gamleklubben.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Han er klokkeklar på hvem han mener bør spille midtspiss for trønderne.
– Jeg mener det uten tvil er Søderlund.
– Tallene er vel kanskje argument nok i seg selv, men det er også veldig luksus å spille i Rosenborg med en spiss som jobber sokkene av seg i 90 minutter. Det smitter også over på resten av laget, sier han.
Etter å ha scoret to mot FK Haugesund, i Bendtners skadefravær, ble Søderlund søndag skjøvet ut mot venstre da Brann kom på besøk. Likevel var det Søderlund som sendte trønderne i føringen, før gjestene fra Bergen snudde kampen og vant toppkampen. Bendtner kunne riktig nok utlignet for Rosenborg på tampen, men en feil dommeravgjørelse snøt dansken for scoring.
– Jeg skal ikke stå her og si hva som er rett for Kåre (Ingebrigtsen). De har nok sine grunner til å gjøre som de gjør, men om jeg hadde vært trener ville jeg brukt Søderlund syv dager i uken, sier Selnæs.
Bendtner forlot søndagens kamp med skade (artikkelen fortsetter under):
Mandag forlot Bendtner Trondhiem for VM-forberedelser med det danske landslaget. Om RBK-spissen blir frisk og får plass i den endelige troppen, er Søderlund tilbake på spissplass når Rosenborg reiser til Tromsø neste helg.
Med seks poeng opp til serieleder Brann, hviler mye av det offensive ansvaret på nettopp Søderlund de neste kampene.
– At Rosenborg får konkurranse er bare bra, men det har vært litt skuffende prestasjoner fra dem i år, sier Selnæs.
– Er du overrasket?
– Ja, litt. Jeg hadde nok, som de fleste andre, trodd at de skulle toppe tabellen på dette tidspunktet. Men sånn er fotballen. Det er vanskelig å gjenskape seriemesterskap hvert eneste år.
Etter 1-2-tapet for Brann, mener Selnæs favorittstempelet i Eliteserien nå tilhører bergenserne.
– Slik det ser ut nå er ikke Rosenborg favoritter. Det er bare til å se på tabellen det. Ligger man seks poeng bak når man nesten er halvveis i sesongen, så sier det seg selv at man ikke er favoritter, sier han.

Høydramatisk da Brann vant toppkampen mot Rosenborg

Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29