Populære sporter
All sport
Vis alt

Scoringskongen fra OBOS-ligaen satt rekord med rift i låret. Nå er han tilbake i Eliteserien.

Publisert 02/03/2018 klokken 20:20 GMT+1

Kristian Fardahl Opseth slo i fjor en tolv år gammel rekord - med skade, i OBOS-ligaen. I år er han tilbake i Eliteserien, med nyopprykkede Bodø/Glimt.

Fardal Opseth

Foto: Scanpix

Kristian Fardahl Opseth og Bodø/Glimt var det suverent beste laget i OBOS-ligaen i fjor. Nå hyller scoringskongen lagkameratene.
– Vi skapte mye sjanser og scoret ekstremt mange mål. For å si det sånn så hadde det blitt vesentlig tyngre hadde vi ikke hatt det laget vi hadde, så en stor takk til spillerne rundt meg som setter meg opp ekstremt mange ganger.
Har god tro på laget
Bodø/Glimt vant OBOS-ligaen med hele 16 poeng ned til tabelltoer Start. Fardahl Opseth har god tro på at laget skal slå fra seg i Eliteserien.
– Vi har spillere som hater å tape fotballkamper, og en ambisjon om å ikke være nede i dritten, for å si det sånn. Men jeg synes det er ekstremt vanskelig å svare på hva man kan forvente som et nyopprykket lag. Ting gikk på skinner i fjor, og vi var et ekstremt godt lag, men så blir den en helt ny verden nå. I treningskamper har vi gjort det godt, og jeg har god tro på dette laget.
Spilte med skade
28-åringen slo i fjor Daniel Nannskog sin tolv år gamle scoringsrekord. I siste kamp for sesongen, mot Strømmen, satte Fardal Opseth inn sitt 28. ligamål for sesongen, men det var ikke gitt at han skulle spille den siste kampen.
– Den siste kampen spilte jeg med en rift i låret, så jeg hadde ikke så mye å bidra med sånn sett. Men gutta står på som noen helter for at jeg skulle klare det her. Vi ledet 5-1 på bortebane og de går rett opp i press for å vinne en ball. Med en gang de har ballen og kan score selv, så leter de febrilsk etter å finne meg for at jeg skal få den scoringen, så det var utrolig kjekt.
Klokken tikket og tikket og hadde passert 80 minutter, tenkte du da «nei det går ikke»?
– Jeg må innrømme at jeg ikke hadde en veldig god følelse. Jeg kjente at kroppen absolutt ikke spilte på lag, og med den riften følte jeg meg helt ubrukelig der ute egentlig. Jeg fikk litt negative tanker i hodet, men allikevel visste jeg at det er bare denne ene sjansen jeg trenger.
Etter 82 minutter spilt ble scoringsrekorden et faktum. Fardahl Opset fastsatte sluttresultatet til 6-1 med et hodestøt.
Det er ikke ofte vi ser noen juble så mye på en 6-1 scoring?
– Nei, jeg merket at Simon Thomas, keeperen vår, kom opp. Jeg syntes nesten det var det kjekkeste, å se hvordan de på laget reagerer og hvor mye det virker som de unner meg dette. Det viser litt om hva jeg føler bor i dette laget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame