Strømsgodset - Kristiansund: 2-3
Forrige gang disse to lagene møttes var på Kristiansund Stadion hvor hjemmelaget vant 4-0. Det var et revansje-lystent Strømsgodset som gikk på banen og det skulle bare ta seks minutter før hjemmelaget tok ledelsen ved Tokmac Nguen. Men bortelaget hadde andre planer. Kristiansunds Bendik Bye viste at han hadde en god dag på jobben og scoret hat-trick innen 31 minutter.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Bendik Bye viser at han har en fantastisk dag på jobben, sa Myhre etter det tredje målet til Bye.
Etter kampen var den en fornøyd tremålsscorer som tok imot jubel fra bortefansen.
– Utrolig godt å ta med seg denne trepoengeren inn i ferien og god prestasjon i første omgangen. Det holdt ikke helt ut i forrige kamp, så det er deilig at det gjorde det i dag, sa Bendik Bye etter kampen.
Han scoret tre mål på bare ti minutter.
– De minuttene gikk fort, smilte han.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Høydepunktene: Målkalas og dramatikk i Drammen

– En fantastisk kamp

Det tok bare seks minutter før hjemmelaget tok ledelsen på Marienlyst Stadion. Det var Tokmac Tokki Chol Nguen som fikk ballen fra Jonathan Parr rett foran målet til Kristiansund. Tokki satte ballen sikkert i det lengste hjørnet.
Flere store sjanser for begge lag i de første minuttene. Begge lag skapte store sjanser i den første omgangen og Kristiansund presset på for å få sitt første mål. Etter 21 minutter spilt satte Bendik Bye ballen i det lengste krysset bak Godset-keeper Espen Bugge Pettersen. Men ett mål var ikke nok for Bye, for tre minutter etterpå satte han kampens tredje scoring.
Keeper Bugge Pettersen fikk ikke klarert ballen før Bye snappet den opp og skjøt på mål.
– Det har vært en fantastisk kamp så langt. To offensive lag som tar sjanser og prøver. Bortsett fra de tre målene har vi også hatt en rekke sjanser til begge lagene, sa Eurosports ekspertkommentator Thomas Myhre.
Etter halvtimes spilt var Kristiansund igjen klar for et mål. Stian Aasmundsen spilte gjennom til Bye foran keeper. KBK-spissen skjøt sikkert i det lengste hjørnet, ballen gikk via stolpen og inn i mål. Han satte derfor en ekte hat trick.
– For en fantastisk snuoperasjon av Krsitiansund etter å ha ligget under 1-0 tidlig i kampen og det er fortjent, la han til.

– Det er strykkarakter

Tremålsscoreren var veldig fornøyd med å gå til pause med en tomålsledelse.
– Det var bra det. Godt å slå tilbake. Syns vi starter bra så får vi mål imot, men så fortsetter vi å jobbe på og snur det. Det er deilig å ta med seg inn i pausen, men vi er bare halvveis, sa Kristiansunds Bendik Bye i pausen.
Strømsgodsets Jakob Glesnes var ikke like fornøyd med hva de presterte i første omgang.
– Hvilket terningkast vil du gi på forsvaret i første omgang?
– Det er strykkarakter. Vi blir kontret i senk, så vi må ta oss sammen og komme oss opp mange hakk, sa Glesnes i pausen.
Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var enig i Glesnes uttalelse.
– Vi har rett og slett blitt ydmyket igjen av Kristiansund, sa den midlertidige treneren til pause.

Utrolige sjanser

Rett før timen var unnagjort kom Strømsgodset inn igjen i kampen da Eirik Ulland Andersen smalt ballen i krysset fra 25 meteren. Et kraftfult skudd etter en pasning fra Tokmac Nguen som skapte stor spenning i Drammen.
Tocmac Nguen fikk igjen en stor mulighet til å redusere for Strømsgodset, men Sean McDermott reddet på utrolig vis.
Etter 71 minutter spilt ble det hett mellom de to lagene. Godsets Tocmac skled inn i reklameskiltene etter en duell med KBKs Aliou Coly. Sistnevnte skubbet også til en Godset-spiller og flere spillere fra begge lag gikk i tottene på hverandre.
Begge lag kom til flere utrolige sjanser, men det ble ikke flere mål. Det var Kristiansunds sisteskanse Sean McDermott og tremålsscorer Bendik Bye som ble kveldens helter.
Det var en meget fornøyd Kristiansund-keeper etter kampen.
– Sinnsykt gøy. Det er så mye jeg har lyst å si, men fy faen hvor deilig det er, sa McDermott.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58