Tobias Heintz (20) er klar for den tyriske klubben Kasimpasa.
Det bekrefter Sarpsborg 08 i en pressemelding fredag formiddag.
Ifølge VG, som omtalte overgangen først, betaler tyrkerne mellom 10 og 15 millioner kroner for kantspilleren.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Vi er stolte i dag. Tobias Heintz er på mange måter et produkt av spillerutviklingsarbeidet i Sarpsborg 08. Etter at han kom fra Sprint-Jeløy har han tatt steg på steg. I høst fikk han gjennombruddet i Europa League og var tellende for oss i flere kamper. Når vi nå fikk et bud vi mente var riktig for både spiller og klubb, kan vi ikke annet enn å ønske Tobias lykke til videre. Dette er helt etter strategien vår, sier sportssjef Thomas Berntsen.
Heintz har skrevet under på en 3,5-årskontrakt med klubben ligger på fjerdeplass i tyrkisk Süper Lig, seks poeng bak ligaleder Basaksehir.
20-åringen føyer seg dermed inn i en rekke Sarpsborg 08-spillere som er blitt solgt til utlandet for betydelige summer de siste årene.
– De siste sesongene har vi solgt Anders Trondsen til Rosenborg, Sigurd Rosted direkte til Gent. Anders Kristiansen har blitt klar for en belgisk satsingsklubb i Saint Gilloise og vi satte klubbrekord med Krépin Diatta til Club Brugge. At Tobias Heintz nå selges til en tyrkisk toppklubb beviser egentlig bare hvilken situasjon vi har jobbet oss til. Jeg er sikker på at dette gjør oss mer attraktive for unge, talentfulle spillere rundt om i landet, sier Berntsen.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12