Søndag kom nyheten om at Kristiansen forlater Sarpsborg 08 og er klar for spill i belgiske Union Saint Gilloise.
Allerede mandag var en ny keeper på plass på treningsfeltet til Østfolds-klubben. Ørn Horten-eiendom Jorge Miguel Vieira (27) fra Portugal skal trene med Eliteserie-laget i noen uker fremover.
Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først omtalte saken.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02

Kort- og lang sikt

Overfor Eurosport.no forteller sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, at keeperen gjorde et godt inntrykk på mandagens trening.
– Han var bra da han spilte mot oss i cupen også, og han er en god keeper. På dagens trening gjorde han også et godt inntrykk, sier Berntsen.
Vieira voktet buret for Ørn Horten da de tapte 0-6 mot Sarpsborg 08 i mai.
Neste mandag, etter helgens kamp mot Tromsø, reiser Kristiansen til Belgia. Derfor mener Berntsen det er fint at Ørn Horten gir sisteskansen mulighet til å trene med Sarpsborg 08.
– Han er en solid keeper, men er altså Ørn Horten sin spiller. Så får vi se hva vi går for. Det kan være aktuelt å gjøre dette til en kortsiktig løsning ut sesongen, eller om det blir lenger enn som så. Det er i hvert fall hyggelig at han får tillatelse av Ørn Horten til å være med oss, sier han.

– Moderne

Slik beskriver han keeperen som spillertype:
– Det er en moderne keeper som er veldig solid med beina og flink til å lese spillet. Dessuten er han reaksjonssterk og god én mot én.
Ørn Horten har gitt uttrykk for at de ikke vil stå i vegen dersom deres keeper får muligheten til å prøve seg på landets øverste nivå.
– Han får kjent på nivået i norsk Eliteserie og jeg er sikker på at han tar det greit. Sarpsborg 08 er en solid klubb som vi vet han eventuelt vil bli tatt vare på i, sier klubbens sportslige leder, Ardian Gashi, til sa.no.
Aslak Falch har vært fast mellom stengene for Sarpsborg 08 denne sesongen og stått samtlige 13 seriekamper.
Vieira har vært en del av Ørn Horten i halvannen sesong, men har tilbrakt store deler av sin karriere i kypriotisk fotball.
Søndag spiller Sarpsborg 08 hjemmekamp mot Tromsø klokken 18. Den kampen kan du se på Eurosport Player.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01