Onsdag ligger Sarpsborg 08, Molde og Lillestrøm i bollen når trekningen av de to første rundene i Europa League går av stabelen.
Sportssjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, er spent på hvilket lag østfoldingene trekker i første runde. Dette er første gang klubben skal spille ute i Europa. I potten ligger seks lag, Levadia Tallinn (Estland), ÍBV Vestmannayer (Island), KuPS Kuopio (Finland), Liepäja (Latvia), Vinneren av Tre Fiori (San Marino) og Bala Town (Wales) og NSÍ Runavík (Færøyene).
– For oss er det en milepæl å få være med på. Den reisen vi har hatt og at vi nå skal konkurrere i Europa, den er helt syk, sier Berntsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Molde kan på sin side møte enten Glenavon (Nord-IrlandI), vinneren av Birkirkara (Malta) og KÍ Klaksvík (Færøyene), vinneren av Europa (Gibraltar) og Prishtina (Kosovo), Tampere (Finland), Stjarnan (Island).
Ettersom Lillestrøm kommer inn i andre runde kan de allerede der møte store kanoner som Sevilla, Besiktas, Sparta Praha, Genk, Bordeux, AZ Alkmar og RB Leipzig for å nevne noen. Se oppsettet for trekningen her.

Hovedprioritet

Den første kvalifiseringsrunden spilles 12. og 19. juli. Det er mens Eliteserie-lagene har pause.
– Men vi har allerede hatt vår ferie nå. Spillerne hadde fem dager ferie, og i sommer er det fokus på Europa League-kvalifiseringen, sier Berntsen til Eurosport.no.
Han forteller at klubben legger stolthet i sin deltakelse.
– Vi er ekstremt fornøyde og stolte over å ha kommet hit, og nå skal vi gi alt for å komme lengst mulig, sier han, og legger til:
– Dette er vår hovedprioritet. Vi topper laget, og det er ingenting å lure på.
Saken fortsetter under videoen:

Økt anseelse

Han er klar på at spill på kontinentet vil gjøre noe med markedsverdien på klubbens spillere.
– Spillerne blir mer attraktive om man er med i Europa League, og for vår del er det helt avgjørende å selge spillere videre. Derfor er denne turneringen ekstremt viktig.
– Dessuten vil vi gjøre det vi kan for at anseelsen til Eliteserien blir bedre.
Han har ingen spesiell ønskemotstander i den første kvalifiseringsrunden.
– Men vi må legge såpass press på oss selv at vi uansett blir skuffet dersom vi ikke kjemper om avansement, sier Thomas Berntsen.
Søndag møter Østfolds-klubben Tromsø på hjemmebane klokken 18. Den kampen kan du se på Eurosport Player.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29