Onsdag ble det klart at Magnus Powell er ferdig som trener i Sandefjord etter det klubben kaller en «enighet om å avslutte samarbeidet».
99 dager og seks seriekamper var det svensken fikk før han forsvant ut dørene igjen.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
I sosiale medier har flere stilt spørsmål til ansettelsesprosessen da Powell ble valgt – en trener som stort sett har spilt 4-4-2 i en klubb med nedfelt 3-5-2-formasjon i sin sportsplan.
På Eurosports Deadline Day-sending 4. April uttalte Powell at han hadde myndighet til å endre formasjon om han så det hensiktsmessig. 15. april la han om til 4-4-2 i en kamp som endte 3-3 mot Kristiansund. Påfølgende runde ble det 1-4-tap borte mot Tromsø – også i 4-4-2. Bare tre dager senere var Powell ferdig i klubben.
I samme tidsrom måtte også markedssjef Berenike Wulfsberg ta hatten og gå etter å ha uttalt seg undrende til at Powells tidligere klubber Levanger og Egersund ikke ble kontaktet før ansettelsen.

– Gjorde en grundig jobb

Daglig leder i Sandefjord Per Ketil Berg er likevel ikke med på at klubben ikke gjorde en god nok jobb i ansettelsesprosessen av den svenske treneren.
– Vi mener at vi gjorde en grundig jobb da vi ansatte Magnus Powell. Vi vurderte ham med et bra potensial fra det vi hentet inn av referanser og hans prestasjoner. De sportslige resultatene var gode, og han hadde fått spillere fra Levanger opp i Eliteserien. Flere faktorer tilsa at han hadde og har egenskapene som skal til for å kunne bli en trener på et bra nivå, sier Berg til Eurosport.no.
– Vi visste at hans bakgrunn var mye 4-4-2, og det sa også Magnus. Det var det han kunne best, men det var spennende for ham å få innsikt i 3-backslinje og kunne forme den spillerstilen videre. Han syntes det var spennende og interessant, så kan man si at vi tok en liten sjanse med det. Men vi trodde han hadde kvaliteter som kunne passe inn hos oss på det tidspunktet, sier Berg.
Dette sa Powell en uke før seriestart (artikkelen fortsetter under):

Strenge regler

I løpet av sine første uker i klubben innførte Powell en rekke tiltak som for eksempel regler for hva spillere fikk lov til å spise og drikke. Eurosport.no vet at enkelte spillere reagerte på trenerens strenge reglement.
– Man har ikke klart å få den kjemien mellom trener og spillerne som man hadde ønsket. Magnus sier selv at han har lært av dette, det har vi også. Vi får bare jobbe videre med det fremover, sier Berg.
På de seks Eliteserie-kampene Powell fikk på sidelinjen samlet han med seg en seier, to uavgjort og tre tap. Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener det ikke er verken mer eller mindre man kunne forvente av Sandefjord-laget.
– De fleste skjønte vel at Sandefjord kom til å ligge der de gjør. At de skulle være en av de lagene som får kjempe for å overleve er ingen overraskelse, sa Rekdal etter å ha fått høre om sparkingen onsdag kveld.
Selv om Sandefjord-leder Berg mener klubben gjorde rett da de ansatte Powell, erkjenner han at det som skjedde etter ansettelsen ikke gikk helt som planlagt.
– Når dette skjer så kort tid etterpå, så er det nesten sånn at vi ikke fikk ham godt nok inn. Han hadde knapt rukket å bli god nok kjent med klubben på denne tiden.
– Man kan jo si at man kunne klart å fange det opp tidligere, men jeg mener fremdeles at han har kvaliteter. Samtidig er han en fersk trener som kommer fra OBOS-ligaen, og det er noe med det å ha erfaring, sier Berg.
Lars Groruds tanker om treneravgangen (saken fortsetter under):

Ingen erstattere klar

Sandefjords daglige leder ønsker nå å rette blikket fremover for å stake ut en god kurs for klubben i veien videre.
– Vi må jobbe for å finne ut hva som er viktigst for oss nå. Vi har 24 seriekamper igjen, men ønsker også å prestere i cupen. Da blir det å finne ut hva som er viktigst på kort sikt kombinert med en langsiktighet. Dette må vi bruke tid på, men samtidig jobbe raskt. Det er viktig å skape en trygghet og få inn en mann som kan skape dialog med en spillergruppe som tror på noe, sier Berg.
Men eventuelle erstattere har ikke klubben rukket å tenke på ennå.
– Nei, dette har skjedd så fort. Beslutningen ved å sette en strek med Magnus, det har vært en prosess i dag egentlig. Vi har ikke rukket å tenke på det. Når vi først kommer til denne avgjørelsen så ville vi gjøre det mest mulig ryddig, sier han.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 KLOKKEN 09:55