Populære sporter
All sport
Vis alt

Sandefjord klare for OBOS-ligaen

Oppdatert 12/11/2018 klokken 00:01 GMT+1

Ett poeng i Sarpsborg var ikke nok for Sandefjord, som dermed rykker ned fra Eliteserien.

Sandefjords trener Martí Cifuentes

Foto: Scanpix

Sarpsborg 08 - Sandefjord 1-1:
Alt håp om Eliteserie-spill 2019 er ute for Sandefjord.
Søndag rykket klubben ned til OBOS-ligaen etter å ha spilt 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Patrick Mortensen scoret for vertene etter å ha utnyttet en dårlig forsvarsspill.
Enric Vallés banket inn et frispark i det 74. minutt, men ett poeng holdt ikke for Martí Cifuentes' mannskap.
Klubben har slitt hele sesongen og sparket Magnus Powell etter kun seks kamper. I slutten av mai kom Cifuentes inn for å berge den lekkende Sandefjord-skuten.
Da lå klubben desidert sist med kun fem poeng på tolv kamper. Jobben for den spanske treneren var formidabel, men poengfangsten er blitt bedre med 17 poeng på 17 kamper. Likevel var det ikke nok til å redde plassen, til det er det blitt for mange uavgjortresultat. Hele åtte ganger har klubben spilt uavgjort under Cifuentes. Kun Glimt har flere uavgjorte totalt i ligaen.

– En tung dag

Det var en slagen, men fattet Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen som stilte til intervju etter kampen.
– Det er en tung dag. Første omgang er ikke det helt store fra oss, men vi gjør en bra andre omgang. Vi presser Sarpsborg høyt, og får oss en scoring, og fortsetter å trykke på, men får ikke uttelling, dessverre.
– Hvordan er det inne i garderoben nå?
– Det er tungt, selvfølgelig. Dette er vel ikke tidspunktet for å resonere så veldig mye mer. Men vi må se på fremgangen vi har hatt her, og da er det mye å bygge videre på, fortsetter Eirik Johansen.
– Vi har mer å gjøre her i Eliteserien enn i OBOS.

Stolt av spillerne sine

Sandefjord-trener Cifuentes var tross alt stolt av prestasjonen spillerne gjorde mot Sarpsborg.
– Måten vi spiller på i andre omgang er jeg fornøyd med. Jeg er stolt av gutta, måten de jobber på og måten de står sammen på, selv i de tyngste øyeblikkene. Vi kjemper og jobber knallhardt helt til siste sekund, og har troen helt til dommeren blåser.
– Vil du være med Sandefjord ned i OBOS i 2019, og snakke norsk i Eliteserien i 2020?
– Jeg vil snakke norsk neste sesong, forhåpentligvis. Vi får se hva som skjer. Nå skal vi forsøke å avslutte med seier i siste kamp, så skal vi prøve vårt aller beste å komme tilbake i Eliteserien i 2020.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame