– Han har noen dimensjoner som kanskje ingen andre norske midtstoppere har. Han bryter foran og setter fart, også scorer han et slikt mål, det er ikke tilfeldig. Det er ikke flaks heller, det viser at gutten har klasse. Haugesund-spillerne ble bare blåst vekk da de prøvde å runde han. Den kraften i det skuddet er det ingen keepere som tar i denne serien, sier Kjetil Rekdal i Eurosports FotballRunden-sending.
På skjermen ruller bilder av Vålerengas Felipe Carvalho som drar seg forbi flere Haugesund-spillere i søndagens kamp som endte 2-2.
FÅ MED DEG ALT FRA ELITESERIEN MED EUROSPORT PLAYER!
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19

Beskrives som en klassespiller

Spilleren fra Uruguay var avgjørende både i det defensive spillet, samtidig som han utlignet for hjemmelaget etter 23 minutter.
– Jeg så Carvalho spille for Malmö mot Real Madrid for en stund tilbake og allerede da så jeg at dette er en klassespiller. Han fikk en smell i hodet før sesongen og brukte litt tid på å komme tilbake. Nå ser vi at han kan avslutte, ikke bare med hodet, men han kunne blitt matchvinner i kampen mot Haugesund med høyrefoten, legger fotballekspert Bernt Hulsker til.
Rekdal, som tidligere har trent Vålerenga, har lagt merke til at 24-åringen allerede har blitt en yndling for supporterne. Han sammenligner spilleren med en tidligere midtstopper i klubben.
– Han har en stor personlighet og Klanen elsker han allerede. Han er en ny Erik Hagen. «Panzer-Hagen».
Hagen spilte i Vålerenga i periodene fra 2000 til 2005 og 2008 til 2009. Han var kjent for sin kompromissløse spillestil og fikk etter sin første periode i navnet tilnavnet «Panzer».
Han var med å tok seriesølv med klubben i 2004, med Kjetil Rekdal som trener.

– Blir ikke i Vålerenga lenge

Men dessverre for klubben tror ikke Rekdal at Carvalho blir å se i norsk fotball lenge om han fortsetter den gode trenden.
– Han er en bauta å ha bak der og klarer han å holde seg skadefri, så blir han for godt til å være i Vålerenga lenge. Jeg tror de bare har kontrakt med han ett år og om spillere fra Uruguay blir for gode, da reiser de fra Eliteserien, dessverre.
Vålerenga-trener, Ronny Deila, uttalte før søndagens kamp mot Haugesund at han er meget fornøyd med å ha fått en klar ledertype inn i laget på Oslo øst.
– Han slår i stykker veggen i garderoben når det trengs, sier han, og legger til:
– Han er en veldig god fotballspiller. Han har vært ute med en akillesskade i seks måneder før han begynte. Vi visste at det kom til å ta litt tid. Det har vært et lite sjansespill, men potensialet hans er skyhøyt. Nå er han 99 prosent «fit» og begynner å få kamperfaring igjen.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53