Bilde: Daniel Hov/Sandefjord fotball
SANDEFJORD/OSLO (Eurosport.no): Det er ingen enkel oppgave 35 år gamle Martí Cifuentes står overfor når han tar over Sandefjord etter 12 spilte kamper i årets Eliteserie.

Fulgte første trening fra tribunen

Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Laget fra hvalfangerbyen sliter nederst på tabellen med direkte nedrykk og fem poeng opp til kvalikplass.
– Nedrykker aldri greit. Vi kommer hit med en mantalitet om å vinne. Vi vet at det er en vanskelig utfordring i og med at situasjonen er som den er, men jeg hadde ikke vært her om jeg ikke trodde vi kunne klare det. Vi skal tenke langsiktig, men akkurat nå bør fokuset vårt være på det som skal skje nå, for nå skal laget bli bedre. Så får vi se på de langsiktige, men jeg er veldig komfortabel med den veien vi skal ta videre, uansett hva som skjer, sier Cifuentes til Eurosport.no.
Kort tid før han møtte Eurosport hadde han hilst på spillergruppen. På sin første dag som Sandefjord-trener fulgte han med på treningen fra tribunen, mens Geir Ludvig Fevang, som blir spanjolens assistent, ledet spillerne ute på banen.

– Vil bli endringer

Cifuentes legger ikke skjul på at det vil bli forandringer og at det må til for å berge plassen.
– Vi skal prøve å se på hva de har gjort her og hvordan de har jobbet frem til nå. Men det blir selvfølgelig noen endringer, kanskje både i måten man skal tenke på og måten man trener og kanskje på filosofien som er her. Det skal selvfølgelig være i kontakt med den kulturen klubben har med de spillerne vi har. I bunn og grunn er det de stjernene vi skal bruke. Vi skal gjøre vårt for at de skal være komfortable ute på banen, sier han.
– Hvor godt kjenner du norsk fotball?
– Jeg har bodd i Sverige i ett og ett halvt år. Utenom det så prøver jeg å følge med på flere ligaer og se mye fotball. Det blir selvfølgelig en prosess for meg for å bli ordentlig kjent med den norske fotballen. Men jeg får mye hjelp av støtteapparatet her, de skal hjelpe meg i denne prosessen. Men jeg har sett mange kamper, og alle kampene til dette laget denne sesongen, så jeg tror ikke det skal bli den vanskeligste delen her. Fotball er fotball overalt.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26