Rystet over Molde-spissens avslutning: – Er det en spøk?

Haakon Lange

Oppdatert 19/08/2018 klokken 21:22 GMT+2

Molde-toget fikk en brå stopp på Nadderud da Stabæk hamret over et formsterkt bortelag.

Leke James i tverrliggeren fra èn meter

Stabæk-Molde 3-1:
Et formsterkt Molde gjorde seks endringer fra laget som knuste Brann 5-1 i forrige serierunde. Erling Braut Håland, som lørdag ble klar for Red Bull Salzburg, var blant spillerne som ble henvist til benken før dagens kamp på Nadderud.
Det klarte et meget effektivt Stabæk å utnytte.

Stabæk tidlig i ledelsen

Det var hjemmelaget som kom best i gang på Nadderud, og allerede etter seks minutter satt den for Stabæk.
Ballen kom inn i feltet fra venstre, og havnet til slutt hos Vadim Demidov som på volley dundret ballen i krysset bak en sjanseløs Andreas Linde.
Tre minutter senere var Molde nære utligning. Magnus Wolff Eikrem la inn til Leke James på bakerste stolpe. Avslutningen var av det akrobatiske slaget og smalt i stolpen og ut.
Molde tok mer og mer tak i kampen etter den tidlige kalddusjen, men bortelaget skapte likevel ikke all verden mot et kompakt Stabæk-forsvar. Etter 31 minutter kommer bortelagets første store sjanse. Ruben Gabrielsen setter i gang en kontring og spilte ballen til Petter Strand. Bergenseren fosset ned langs linja og slo inn til Magnus Wolff Eikrem, som elegant sendte Stabæk-forsvaret inn i pølseboda med en skuddfinte, før han hamret til med venstrefoten. Skuddet smalt i tverrliggeren bak en sjanseløs Sandberg, som kan takke aluminiumen for at Stabæk fortsatt ledet 1-0 da drøye halvtimen var spilt.
41 minutter spilt da debutant Keita viste litt av hva som bor i ham. Viste styrke da han vant ballen i midtbanen, før han slo en glimrende pasning over hodet på Molde-forsvarer Ruben Gabrielsen. Franck Boli var minst like god da han tok ned ballen på brystet og enkelt satte ballen bak Moldes sisteskanse. Dermed stod det 2-0 til pause på Nadderud.
Ole Gunnar Solskjær var tydeligvis ikke fornøyd med hva guttene hans presterte før hvilen. I pausen gjør han to endringer når han setter inn Erling Braut Håland og Eirik Hestad, som erstatter Mattias Moström og Christoffer Remmer.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):

Stabæk sjokkerte Molde på Nadderud

– Er det en spøk?

Heller ikke i andre omgang vil det seg for romsdalingene. 48 minutter er spilt når innbytter Eirik Hestad slår et perfekt innlegg til Leke James som header ballen i tverrliggeren. Dette er hans andre, og Moldes tredje, i treverket for dagen.
I Fotball Direkte rister ekspert Christian Gauseth på hodet over sjansesløseriet til Molde.
– Leke James, er det en spøk? Det er fra èn meter! Det der er slett avslutningsteknikk av James, det skal selvfølgelig være mål, og da hadde Molde vært med i kampen. I stedet ligger de nå langt etter.
Rett etter viser Stabæk hvordan det skal gjøres.Ohi spiller ballen perfekt til Njie som tar med seg Gregersen på løpetur på venstresida. Innlegget er perfekt og Boli får en enkel oppgave når han setter sin andre for dagen.
Etter 66 minutter reduserer innbytter Eirik Hestad etter et frispark.
Flere mål ble det ikke, og Stabæk kontrollerte inn en komfortabel 3-1-seier og sikret seg tre livsviktige poeng.