I sommer klarte Vålerenga å dra i land en låneavtale for midtbanespiller Mohammed Abu, som blant annet har spilt under Ronny Deila i Strømsgodset tidligere.
Han redebuterte i Eliteserien for Vålerenga mot Tromsø denne helga. Med bravur, mener Eurosports Asbjørn Myhre og Christian Gauseth.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
– Han var helt outstanding. Akkurat som vi husker ham fra sitt beste i Strømsgodset, sier kommentator Myhre i denne ukens Eliteseriepodcast.
Se denne ukens Eliteseriepodcast her!
Kommentatoren mener han passer perfekt som makker ved siden av Daniel Fredheim Holm på midtbanen.
– Det traff de veldig godt på. Jeg synes Abu ser ut som spilleren Fredheim Holm skulle hatt ved siden av seg hele sesongen, sier han.
26-åringen har et tett bånd til Deila etter tiden i Strømsgodset.
– Den relasjonen er veldig nær. Abu kaller vel Deila for «daddy», faktisk, sier Myhre.
Elitserie-ekspert Gauseth er enig med sin kollega. Også han lot seg imponere av det Abu viste i sin første kamp i Vålerenga-trøya.
– Han var pigg og så ut til å være i veldig god form. For Vålerengas del får vi håpe det fortsetter, for nå så det bra ut. Med han på banen er laget balansert på en helt annen måte, sier Gauseth.
Myhre trekker frem flere aspekter ved Abus spill som de kommer til å dra nytte av i kampene som kommer.
– Han dekker store rom, vinner ballen ofte gunstig, er løpssterk, og er en pasningsspiller som gjør mye fornuftig med ballen, sier Asbjørn Myhre.
Søndag vant Vålerenga sin første kamp siden 26. mai, da de slo Lillestrøm hjemme på Intility Arena. Det kommende kampprogrammet er knalltøft med Brann, Lillestrøm og Rosenborg i de tre neste kampene.
Sett denne?
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56