• Se Rosenborg - Tromsø lørdag 7. juli kl. 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Etter at det torsdag ble bekreftet at Hellands skade var verre en anntatt kan han slutte seg til listen over RBK-spillere som er ute med skade. Konradsen er også ute på grunn av strekk i et leddbånd og de Lanlay er ute med lyskeskade. I denne ukens Eliteserie-podcast uten Rekdal tar Eurosports Christian Gauseth og Petter Bø Tosterud for seg skadesituasjonen i klubben.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth roser det medisinske teamet til Rosenborg.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Rosenborg sitt medisinske apparat med Haakon Schwabe i spissen og Christian Thorbjørnsen, de er best i klassen rett og slett. De er oppdatert på alt det siste som skjer, de lar seg ikke rive med av følelser og de tar rasjonelle beslutninger, sier Gauseth.
– Sånn jeg forstår det så er dialogen med trener-teamet god. Hvis de sier at en spiller ikke kan spille, så hører de etter. Det er det ikke alle klubber og trenere som gjør, legger han til.
Se hele Eliteserie-podcasten nederst i saken. Praten om RBKs skadesituasjon starter etter ca. 50 minutter.
Matthías Vilhjálmsson var tilbake for fullt på treningsfeltet i juni etter en smell han pådro seg i en treningskamp i fjor. Trener Kåre Ingebrigtsen sa da til Eurosport at det ikke er lenge til han er klar for kamp igjen. Dette mener Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud blir en forsterkning for klubben.
– Nå får de tilbake Vilhjálmsson, som er kanskje Rosenborgs aller beste spiller etter mitt syn, sier Tosterud.

– Ingen unnskyldning

Rosenborg ligger på andreplass med fire poeng opp til serieleder Brann. På spørsmål om skadene har hatt noe å si for prestasjonene til laget er Gauseth klar på at de ikke kan bruke det som unnskyldning.
– Ikke for meg. De har økonomiske muskler som ingen andre i Eliteserien har og de har tradisjonelt veldig gode evner til å tiltrekke seg talent. De har midlene til det og de har dyktige nok folk til å gjøre det, så for meg er det ingen unnskyldning, sier Gauseth.
Tosterud legger til at en viktig faktor for skadene kan være underlaget de spiller på.
– Rosenborg har egentlig en liten ulempe, fordi de skal bytte underlag hver gang de skal spille bortekamp. De er et av få lag som spiller på gress og det er også noe som kan legges til i denne skade-hypotesen vår. Det er noe som kan påvirke det hele, sier Tosterud.
Rosenborg tar imot Tromsø på Lerkendal lørdag 7. juli kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53