• Se Sandefjord - Haugesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Foran bortekampen mot Sandefjord er Haugesund store favoritter til å ta tre poeng søndag. Eirik Hornelands mannskap har kun tre poeng opp til Rosenborg på andreplass og er i en god posisjon for en medaljekamp i høst.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02

– I mitt hode kan Haugesund ta gull

I Haugesund tror de på medalje i årets sesong. Eirik Horneland tror den gode struktueren og fundementet i klubben kan by på mer moro enn medaljer i fremtiden. I FKHs egen podcast tenker han høyt og stort.
– I mitt hode kan Haugesund ta gull en eller annen gang. Det skjer sikkert ikke under min eller Karl Oskar Emberland (FKHs assistenttrener journ.merk.) periode, men Hauegsund kommer til å ta gull en eller annen gang hvis vi bare tror nok på det, har lyst på det og jobber hardt for å oppnå det. Vi må være en klubb som skal vise ambisjoner og jeg ønsker at vi skal tenke stort og bredt, sier Horneland i podcasten.
Gauseth mener det er bra at FKH-treneren er tøff i kjeften.
– Hvorfor skal han ikke være det? Da jeg spilte i Bryne i 2008 måtte vi Haugesund som var et helt middels lag i OBOS-ligaen. Etter det har de tatt medalje i Eliteserien og spilt cupfinale. De har et solid fundement og er et stabilt topplag. Hvorfor skal ikke de kunne heve seg et par hakk? Se på Sarpsborg 08. Samme reglen. Spilte mot de i 2008/09. Det var et lag som kjempet for å overleve i OBOS-ligaen, men de har klart å bli et topplag, et lag som spiller om medaljer og cupfinaler. Det er ikke forbudt å ha troen på det de driver med, sier Gauseth i Eurosports podcast denne uken.
Saken fortsetter under videoen:

Overrasker over det offensive krydderet

Eurosports fotballekspet og Mjøndalen-spiller Christian Gauseth har latt seg imponere av et godt organisert FKH-lag.
– I tillegg har de veldig spennende spillere. Kallevåg har vært utrolig i år. Akintola har vært dominerende. «Mini-knekten» Gytkjær har blomstret som aldri før. Christian Grindheim må også nevnes. Han er blitt 34 år og han leverer på et slikt nivå der han ble erklært ferdig i Vålerenga. Dette var maks ett år til, så leverer han det han gjør denne vårsesongen her med kapteinsbindet. Det er meget imponerende og det viser at form er midlertidig, mens klasse er permanent, sier Gauseth.
Kommentator Asbjørn Myhre er ikke overrasket over at FKH er stramt organisert, men lar seg begeistre over hvordan de fremstår fremover på banen.
– At de har hatt så mye å by på offensivt, det krydderet er det som har vært mest overraskende og imponerende med Haugesund, sier Myhre.
  • Se Sandefjord - Haugesund søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26