Coolen tok over som hovedtrener etter at Kåre Ingebrigtsen fikk sparken 19. juli.
Allerede til sin første kamp som sjef valgte nederlenderen å justere på formasjonen. I lagets første kamp i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League mot Celtic valgte han å organisere midtbanetrioen på en annen måte.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
Der hvor Mike Jensen tidligere har fungert som én av to indreløpere foran Marius Lundemo sammen med Anders Trondsen, figurerte dansken nå i en mer fremskutt rolle. Samtidig hadde Trondsen en dypere utgangsposisjon ved siden av Lundemo.

– Stor endring

Denne varianten har laget fortsatt med siden. Mot Ranheim forrige uke ledet det til suksess og 3-1-seier, gjennom scoringer av nettopp Jensen, Trondsen og Lundemo.
Eurosports Eliteserie-eksperter synes grepet er veldig interessant.
– Dette er en ganske stor endring, for Jensen blir mye mer involvert offensivt enn i en indreløper-rolle, sier Christian Gauseth.
Han får støtte av kommentator Asbjørn Myhre.
– Jensen har bra frekvens i beina, og det gjør at laget blir bedre i presset. Vi så mot Ranheim at han vil komme til flere sjanser, og det er spennende, for så langt denne sesongen har han skuffet oss med tanke på produksjon av målpoeng, sier han.
Sett denne?

Setter spørsmålstegn

Tor Ole Skullerud er spent på om det kan løsne i målprotokollen for Jensen nå.
– Det eneste jeg lurer på med Jensen i den rollen er om han scorer på nok sjanser. Sjansene vil komme, men så er spørsmålet om han er effektiv nok til å score de målene som klubben er avhengige av når de bruker en spiller i tier-rollen bak spissen, sier Skullerud.
Han passer på å presisere at det er tidlig å felle en dom over formasjonen nå.
– Man skal være litt forsiktig etter bare to runder. Spesielt vanskelig er det å si fordi jeg ikke vet hvor gode Ranheim faktisk var forrige helg, sier han.

– Smart

Samtidig mener de endringene vil gi andre større defensiv trygghet.
– Nå får RBK Trondsen og Lundemo i mer definerte sittende roller. Det gjør laget mindre sårbare for kontringer, samtidig som de to kan styre spillet mer bakfra, sier Gauseth.
Det er en tanke Skullerud følger.
– De to dype spillerne blir i større grad spillfordelere. Jeg synes det har sett ut som en positiv og spennende endring, og kanskje er dette løsningen for Rosenborg fremover, sier han.
Rosenborg møter Stabæk på hjemmebane søndag klokken 18. Før den tid venter det første møtet i Europa League-kvalifiseringen mot irske Cork.
Se denne ukens Eliteserie-podcast her!
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59