• Se returkampen av Champions League-kvalifiseringen mellom Rosenborg og Valur eksklusivt på Eurosport Player onsdag 18. juli fra kl. 19.15. Abonner her!
Forrige sommer hentet trønderne Anders Trondsen fra Sarpsborg 08 og Samuel Adegbenro fra Viking, to veletablerte Eliteserie-spillere, hver med en prislapp på over 10 millioner kroner.
Rosenborgs styreleder, Ivar Koteng, bekrefter at klubben har økonomi til å gjøre lignende grep i løpet av denne sommerens overgangsvindu. Ovenfor Adresseavisen poengterer han at målet er å skaffe gode spillere til en billig penge, men at midlene er til stede dersom det skulle bli nødvendig.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
– Vi har rikelig med penger, sa han til avisen på torsdag.
Se høydepunktene fra kampen mellom Rosenborg og Tromsø (artikkelen fortsetter under videovinduet):

Se høydepunktene: Botheim matchvinner mot Tromsø

Vil ha etablerte spillere

Kåre Ingebrigtsen er klar på at klubben skal handle i sommer – helst flere spillere. RBK-sjefen sikter seg inn på spillere som kan bidra fra dag én.
– Alderen er ikke så viktig, men de må ha en viss erfaring. De må ha spilt på et høyt nivå og vært med på ting tidligere, sa Ingebrigtsen til Adresseavisen.
Selv om klubben har dype lommer når det gjelder overgangssummer, kan de møte på vanskeligheter med tanke på lønnskrav. De vil også unngå at det skapes for store lønnsforskjeller innad i spillergruppen.

– Trenger å forsterke på midtbanen

Onsdag kveld tapte Rosenborg første kamp av første kvalifiseringsrunde til Champions League mot islandske Valur. Eliteserie-toeren stilte med et svekket lag grunnet skader på flere nøkkelspillere.
Verken Ingebrigtsen eller Koteng vil gå inn på hvilke posisjoner som må styrkes, men fotballekspert Joacim Jonsson mener trønderne har en jobb å gjøre på overgangsmarkedet i sommer.
– Rosenborg har en litt tynn tropp og må forsterke på midtbanen. Det de trenger mest er nok en midtbanespiller av kvalitet. I tillegg har de få alternativer bak hvis det blir skader, sier Jonsson til Eurosport på torsdag.
– Med tanke på gullmuligheter bør de også få inn en spiss, mener Jonsson.
Etter 16 runder av Eliteserien, har Rosenborg kun to poeng opp til Brann på tabelltopp. Neste seriekamp for trønderne er lokaloppgjøret borte mot Ranheim, lørdag 4. august.
  • Returkampen i Champions League-kvalifiseringen mellom Rosenborg og Valur ser du eksklusivt på Eurosport Player onsdag, 18. juli fra kl. 19:15.Abonner her!
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53