Rosenborg–Ranheim 1-1 (0-0):
Mange hadde nok forventet at Rosenborg skulle vise seg fra sin beste side da Ranheim tok turen fra andre siden av byen til et ordentlig lokaloppgjør i Trondheim lørdag kveld.
Men eventyrklubben Ranheim nekter å være lillebror i byen og sikret 1-1 etter at Yann-Erik de Lanlay først hadde gitt Rosenborg ledelsen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Rosenborg-elleverens eneste trønder Pål André Helland hadde lovet revansje for cuptapet i 2014, og måtte i stedet gå av gresset til pipekonsert fra Lerkendal-publikummet.
– Dette er helt fantastisk deilig. Jeg er sliten nå, det er tungt å løpe så mye, men vi står på og får scoringen som ikke er helt ufortjent. Det var fantastisk artig å få oppleve noe sånn. Det hadde jeg ikke trodd for noen år siden, smilte Ranheims målscorer Mads Reginussen på Eurosport Norge etter kampen.
Se sammendraget (artikkelen fortsetter under):

Poengdeling i kampen om Trondheim

Flott ramme

– Det er sånne kamper man trener og lever for, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen før Rosenborg og Ranheim marsjerte inn på et fullsatt Lerkendal
Både hjemmesupportere og bortesupportere sang med på «Bilde tå'n Ivers» før Bjørn Hansen ble hedret med ett minutts stillhet.
Artikkelen fortsetter under videovinduet

Tøffe tak

Men da kampleder Svein Oddvar Moen blåste i gang kampen ble vennskap lagt bort. Etter et drøyt kvarters spill satte Michael Karlsen inn en vill takling på Even Hovland. RBK-stopperen gikk ned med store smerter, men Moen valgte bare den gule valøren i kortstokken, en avgjørelse som absolutt kunne diskuteres.
– Det er midt mellom gult og rødt for min del, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Like før hadde Nicklar Bendtner akkurat svidd en gigantsjanse da Ranheim for første gang i kampen glapp i markeringen i egen sekstenmeter.
Et kvarter senere var det Anders Trondsens tur til å ta for seg. Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren vartet opp med en takling ikke langt unna Karlsens, men slapp unna kortet, noe Rekdal var svært uenig i.
– Det er soleklart gult kort i mine øyne.
Like før pause raknet det i Ranheims bakerste rekker igjen, men RBK-køen bestående av Mike Jensen og Alexander Søderlund mislyktes begge i å styre Yann-Erik De Lanlays innlegg i mål.
Ranheim holdt stand de siste minuttene og høstet ros fra Rekdal da lagene gikk målløse i garderoben.
– De har spilt en veldig klok omgang, Ranheim, men det er en omgang igjen, advarte Rekdal.
Artikkelen fortsetter under videovinduet

Rosenborg i føringen

En advarsel som skulle vise seg treffende, for det tok ikke mer enn knappe ti minutter av andre omgang før De Lanley sendte Rosenborg i føringen på et langskudd via Christian Eggen Rismark.
Gjestene lot seg imdlertid ikke knekke av den grunn. Like etter kunne det stått 1-1 da tidligere RBK-er Øyvind Storflor kom alene med André Hansen fra skrått hold, men Rosenborgs sisteskanse fikk så vidt avverget utlikning.
Vertene fortsatte å skape farligheter mot et hjemmelag som senket seg lavere i banen for å vente på kontringer.
– De har rystet Rosenborg litt nå. Det er ingen grunn for dem å gi opp her. Det er nesten så man kan si at de fortjener en utlikning, for nå spiller de bra fotball og er farlige, sa Rekdal.

Fortjent utligning

Med et kvarters spill igjen skulle Ranheim endelig få betalt. Etter å ha rullet opp Rosenborg-forsvaret for N-te gang, fant Kristoffer Løkberg Mads Reginiussen som kunne stange inn 1-1 til ellevill jubel for de tilreisende fra andre siden av byen.
– Det måtte komme. Et klasseangrep av Ranheim og fullt fortjent. Dette laget imponerer stort, hyllet Rekdal.
– Se hvor mange spillere de har i boksen i angrepet der. Fem-seks mann, fortsatte han.
Flere mål ble det ikke, og den mye omtalte Rosenborg-revansjen fra cuptapet i 2014 ble aldri noe av.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53