Scanpix

Rosenborg i samtaler med de Boer – Coolen får ansvaret ut sesongen

RBK var i samtaler med de Boer – Coolen får ansvaret ut sesongen

09/08/2018 11:10Oppdatert 09/08/2018 16:48

Rosenborg skal etter det Eurosport.no får opplyst ha ønsket seg Ronald de Boer som klubbens nye hovedtrener. Styreleder Ivar Koteng benekter opplysningene og sier Coolen blir RBK-trener ut sesongen.

Rosenborgs trenerjakt er ennå ikke over.

Ronald de Boer skal etter det Eurosport.no får opplyst ha stått høyt på blokken over aktuelle hovedtrenere hos den regjerende seriemesteren.

Eurosport.no får videre opplyst fra sikre kilder at de Boer skal ha vært i Trondheim for å møte representanter fra RBK.

Rosenborgs styreleder Ivar Koteng benekter imidlertid at klubben har snakket med de Boer om hovedtrenerjobben i klubben.

– Vi har ikke vært i møter med noen. Vi har mer enn nok med å få inn nye spillere, sier han til Eurosport.no.

Tirsdag slapp Ajax nyheten om at de Boer er tilbake som trener for klubbens akademi, en stilling han også hadde frem til 2016.

Rosenborg har vært på trenerjakt siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i juli. De Boers landsmann Rini Coolen har hatt det midlertidige ansvaret i RBKs kamper mot Celtic og Ranheim.

Nå åpner Koteng for at Coolen leder laget ut sesongen.

– Ja, det er mest sannsynlig, sier Koteng.

Ronald de Boer har en lang og suksessrik spillerkarriere bak seg. Den tidligere midtbanemannen kan se tilbake på en spillerkarriere i blant annet Ajax, Twente, Barcelona og Rangers.

Landslagskarrieren stoppet til slutt på 67 kamper etter spill både i VM i 1994 og 1998, samt EM i 1996 og 2000. Etter endt karriere har 48-åringen vært assistenttrener for Qatars U23-landslag, samt vært en del av akademiet til Ajax, klubben han spilte store deler av sin karriere.

Rosenborg jakter tabelltopp to poeng bak serieleder Brann. Til helgen tar trønderne imot Stabæk hjemme på Lerkendal i håp om å klatre forbi sine rivaler i vest, som selv skal ut i toppkamp mot Molde.

Begge oppgjørene ser du direkte på Eurosport Player søndag kl. 18.

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Årsverste av Vålerenga og Rekdals million-mann

01:05:10
0
0