DRAMMEN (Eurosport.no):
Strømsgodset har spilt seg inn i bunnstriden etter seks kamper uten seier. Blant annet går Ranheim-spiller Michael Karlsen langt i å spå at Drammens-klubben rykker ned. Spissen mener kun tre Godset-spillere får godkjent denne sesongen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Det ville etter alt å dømme sett mye verre ut hvis toppscorer Marcus Pedersen ikke hadde klart å holde seg skadefri, men en vest med en brikke kan ta noe av æren for spillerens opptur.

Så mye sprinter spissene

Den nevnte vesten, som har en GPS-brikke festet inni seg, måler blant annet hvor mye spillerne løper underveis i en kamp. All dataen havner hos Godsets fysiske trener Torstein Dalen-Lorentsen.
Ikke overraskende passerer Pedersen gjerne en mil i løpet av en kamp.
– Jeg kan ikke gå inn på han spesielt, men jeg tror folk ser at når han er på, motivert og springer mye, så er han god også. Generelt kan jeg si at spillerne våre løper en del. Spissen er kanskje rundt elleve-tolv kilometer per kamp og 300-400 meter i sprint, sier Dalen-Lorentsen.
(Sett denne dommen over Godset? Saken fortsetter under):

Disse løper mest

Hvem som løper mest er veldig posisjonsavhengig, sier Dalen-Lorentsen. Det gjør at backene Jonathan Parr og Lars-Christopher Vilsvik kommer godt ut av det.
– Backene er de som løper mest. Det aller viktigste er nok hvilket kampbilde det er, sier han, og utdyper:
– Spiller vi hjemme på Marienlyst tror vi nok at vi har ballen i en stor andel av kampen. Da blir det ikke like mye løping som for eksempel når vi spiller borte når det er veldig mye frem og tilbake. Da kan det blir enda mer med veldig mye overganger, sier han.
Derfor finnes det ikke en fasit på hvor mange kilometer spillerne bør legge ned i løpet av en kamp.
– Hvor mye man skal løpe er veldig vanskelig å si. Det er veldig bestemt av kampbildet og vår taktikk inn mot kampen, sier Dalen-Lorentsen.

Årets mål-kandidat reddet Godset-poeng

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43