Søndag kveld ble det klart at verken Nicklas Bendtner eller Mike Jensen får være med Danmark til VM i sommer.
Duoen var forrige uke med landslaget på VM-forberedelser i Danmark, men returnerer til Trondheim denne uken.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
RBKs sportssjef Stig Inge Bjørnebye forteller til Adresseavisa at Danmarks landslagssjef Åge Hareide ringte RBK-leiren før avgjørelsen om Bendtner ble tatt. Nå forventer han å møte minst en skuffet danske på Lerkendal.
– Det er en brutal beskjed å få, at målsettingen faller i grus på grunn av skade. Nicklas hadde vært i VM uten skaden han pådro seg mot Brann, sier Bjørnebye til avisen.
Etter VM-vrakingen svarte Bendtner med å legge ut et helt svart bilde på sin Instagram-profil. Budskapet var enkelt å tyde, og enkelte spekulerer nå i om man får se en mindre motivert Bendtner resten av sesongen.
– Nicklas har treårskontrakt med oss, og vi må bare jobbe videre sammen. Vi forstår at dette er en gedigen skuffelse, men det er en del av jobben å finne ny motivasjon, både for spiller og ledelse. Vi forventer at alle skal være påskrudd, og i RBK skal alle spillerne være topp motiverte hele veien, sier Bjørnebye.
Allerede mandag om en uke skal Rosenborg i aksjon igjen når den regjerende seriemesteren setter kursen mot Tromsø.
Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug sier til samme avis at RBK-leiren føler med dine danske spillere, men at VM-vrakingen isolert sett ikke er negativt for laget som jakter seks poeng bak serieleder Brann.
– Det er synd for dem, men det er egentlig bra for Rosenborg. Vi får to gode spillere tilbake, sier Dyrhaug.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29