BERGEN/TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no): Fredrik Haugen var tilbake i Brann-laget med scoring søndag kveld.
Bergenseren scoret det første målet allerede før to minutter var spilt, og var sterkt delakig i at Brann til slutt vant 3-1 over Strømsgodset.
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Men til tross for scoring og tre poeng i returen, var ikke Haugen fra seg av begeistring etter kamp.
– Det blir litt antiklimaks når Rosenborg vinner og så og si er klare, men vi kan ikke gjøre annet enn å gå ut og vinne hver eneste kamp. Det gjør vi i dag og det er vi fornøyde med, sa Haugen til Eurosport.no.
I Trondheim satt Rosenborg klare med champagnen på kjøl etter å ha slått Odd med samme sifre tidligere på kvelden. De fikk ingen gaver av Branns eneste trønder.
Christian Eggen Rismark scoret Branns tredje, og var fornøyd med å bidra til at bestefar Nils Arne og vennene på Brakka måtte utsette festen.
– Han må holde igjen litt. Han begynner å dra på årene, så han får holde igjen litt, sa Eggen Rismark med et smil.
Men selv om kampen om gullet, med Brann-øyne, virker kjørt, lurer både Molde og Haugesund bak på tabellen.
– Jeg tror vi må vinne begge de to siste kampene for å beholde 2. plassen. Da må vi opp på nivået vi hadde i andre omgang her, klarer vi å gjøre disse andreomgangene til førseomganger, så vinner vi de to, sa Eggen Rismark.
Brann-trener Lars Arne Nilsen var klar på at det nå først og fremst handler om å sikre seg europacup-plass.
– Det var en ekstremt viktigt kamp for oss. Når både Molde, Rosenborg og Haugesund vinner så hadde vi presset på oss når vi gikk ut på banen i dag. Vi vet at Molde og Haugesund skal møtes innbyrdes, og det er ekstremt viktig for oss at vi skal bli blant de tre beste og komme oss ut i Europa nå. Vi vil jo helst komme så høyt som mulig, men vi må ikke falle ut av topp tre, sa Nilsen.
I Trondheim satt Pål André Helland og ventet på gullfest. Han var likevel ikke altfor skuffet da han så utviklingen i Bergen.
– Vi er så egoistiske at vi ønsker å ta gullet så tidlig som mulig, men Brann gjorde en god kamp og fortjente seier i dag, sa Helland til Eurosport.

Brann utsatte Rosenborgs gullfest

Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14