OSLO/KRISTIANSAND (Eurosport.no): – Vi må ha en seier på de tre kampene før sommerpausen. Minst.
Det er Kjetil Rekdals klare krav etter uavgjort i trenerdebuten for Start. Nå er trenerprofilen igang med å få sørlendingene over streken og på trygg grunn.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56

– Det var rart

Søndag ble det 1-1 mot Strømsgodset og ett poeng. Det betyr at Start fortsatt har tre poeng opp til kvalik og fire poeng opp til trygg grunn. I de tre neste kampene har Start Kristiansund hjemme, Ranheim borte og Stabæk hjemme. I de kampene vil Rekdal ha mer enn ett poeng.
– Ett poeng i hver kamp fremover blir for lite. Vi må over ett poeng i snitt. Da jeg tok over hadde jeg som mål å ta 25 poeng på de siste 18 kampene. Nå har vi tatt det første. Tar vi 24 til, får du 32 poeng. Det kan være nok til å unngå å gå rett ned. Det kan være nok til å berge det også.
– Det ble uavgjort for alle lagene i bunnen søndag. Det er ingenting som har endret seg. Det er bare gått en kamp til.
Søndag var han tilbake på trenerbenken i Eliteserien og det så ut til at Rekdal trivdes med å være tilbake i manesjen.
– Det var rart. En litt annerledes følelse kontra det jeg har gjort det siste halvannet året. Det kom frem litt glede og irritasjoner som det gjør i løpet av en fotballkamp, men det var gøy å være tilbake.
Saken fortsetter under videoen:

Ett poeng hver til Rekdal og Ingebretsen

– Vi må bli bedre med ballen

– Hva var det som gledet deg, for å ta det først?
– At Start-laget jobbet beinhardt i 90 minutter. Det var ikke alt som var bra, men du klarer å holde et godt fotballag som Godset til 1-1. Det må vi ta med som et positivt tegn. Hadde vi hatt flaks på slutten hadde vi tatt med oss tre.
Rekdal hadde blitt sjokkert om de hadde klart å spille ut Godset på eget gress, men er tydelig på hva som må bli bedre.
– Vi må bli bedre med ballen. Finne den rette balansen på når vi skal gå fort i angrep og når vi skal klare å beholde ballen i laget. Mot Godset var det litt for fort frem noen ganger. Da mister vi ballen etter to/tre trekk istedenfor at du noen ganger brukte fem/seks pasninger for å komme frem. Så har vi noen stygge balltap, som koster masse krefter for hele laget, sier Start-treneren.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26