20 år etter straffesparket mot Brasil er Kjetil Rekdal (50) i kveld blitt tildelt Kniksens hederspris. Start-treneren mottok den høythengende utmerkelsen fra sin tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen under Fotballfesten 2018.
– Fotballen har vært livet mitt siden jeg var liten gutt, så har det gått slag i slag. I går så rykket vi ned. Fotballen må du sette i perspektiv. Jeg er litt overrasket og sjokkert, det må jeg ærlig inrømme, sa Kjetil Rekdal etter å ha mottatt hedersprisen.
Det var en overrasket Rekdal som ble ropt opp til scenen under norsk fotballs årlige prisutdeling på Ullevaal stadion.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
– Jeg vil takke min pappa, han sitter sikkert å ser på. Han formet meg til det jeg har blitt. Lærte meg å stå på og å alltid ha det brennende ønske om å bli bedre. Og så vil jeg takke alle i norsk fotball. Jeg sier alltid det jeg mener, og det er sikkert noen som synes det er ubehagelig. Kanskje mange også, for den saks skyld. Men jeg er den jeg er, og det er kanskje derfor dette er sjokkerende for meg. Tusen takk til alle, la han til.
Kniksens hederspris tildeles en person, eller et lag, som i et enkelt år eller spesielt over tid har gjort en særlig fortjenestefull innsats i eller for norsk fotball. Årets jury har bestått av Norsk Toppfotballs styre, samt foreningens daglige leder Leif Øverland. Åge Hareide fikk prisen i fjor.
– Sankthansaften 1998 vil for alltid assosieres med deg, dine stygge, gule sko og den straffen i Marseille. Så får vi andre som var med på den bragden kose oss med at vi slipper å stå altfor mye i rampelyset. Som vanlig tar du en for laget, sa Egil Olsen da han presenterte årets prisvinner.
Se når Rekdal mottar prisen her:
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12