Perioden Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har hatt i starten av sesongen, har vært den mest krevende siden han ble trener i klubben. Etter tre kamper uten seier leverte Rosenborg festfotball mot Molde og lignet på seg selv igjen forrige helg. Før kampen mot Molde ble den siste treningen stengt og presset var stort.
– Jeg har ikke opplevd det så tøft siden jeg kom hit. Da fikk jeg en prøvetid på seks måneder, og åpnet med to tap, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.
UEFA Europa Conference League
Mener Saltnes er bedre enn i gullsesongen: – Slik kapteiner skal være
I GÅR PÅ 06:31
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er ikke enig med RBK-treneren.
– Det er mulig det føltes tøft, fordi han ikke har vært borti det før, sier Rekdal i Eurosports podcast om Eliteserien.
Saken fortsetter under videoen:
– Tøff periode i Rosenborg, i norsk målestokk, er veldig sjeldent du får oppleve. At Rosenborg skal tape mange kamper på rad, ikke ta poeng i mange kamper på rad, å ha økonomiske store vanskeligheter, enormt med skader eller uforutsette ting, det skjer nesten aldri. I utgangspunktet har han en mer behagelig jobb enn mange andre, som lever under et vanvittig press, fordi de skal overleve, utvikle ting eller mister spillere, fortsetter Rekdal.
– Tror du han vil være med på den påstanden selv?
– Det er mye enklere for Rosenborg å vinne enn mange andre. Jeg er ikke enig i at det skal være et så voldsomt press på å være Rosenborg-trener. Du vet at laget ditt vinner i åtte av ti tilfeller. Det handler mer om hvordan du vinner, som det kan være litt ubehagelig trøkk på. Å være Rosenborg-trener må være enklere enn å være Sandefjord-trener eller Bodø/Glimt-trener, der det skal kjempes for å overleve. Eller Start-trener der det skal bygges opp, sier Rekdal.
Han får støtte av Eurosport kommentator Asbjørn Myhre. Han mener trenere i Norge drømmer om å trene RBKs spillere nettopp på grunn av at de er best.
– Fikk du muligheten til å velge hvilket lag du kunne trene og hvilket mannskap du ville hatt til disposisjon, ville ti av ti tatt de elleve Rosenborg-spillerne, sier Myhre.
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Mourinho-møte: – Det driter jeg egentlig i
16/09/2021 PÅ 07:11
UEFA Europa Conference League
Knutsen om Rosenborgs henvendelse: – Det er jo veldig hyggelig
15/09/2021 PÅ 12:34