Perioden Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har hatt i starten av sesongen, har vært den mest krevende siden han ble trener i klubben. Etter tre kamper uten seier leverte Rosenborg festfotball mot Molde og lignet på seg selv igjen forrige helg. Før kampen mot Molde ble den siste treningen stengt og presset var stort.
– Jeg har ikke opplevd det så tøft siden jeg kom hit. Da fikk jeg en prøvetid på seks måneder, og åpnet med to tap, sier Kåre Ingebrigtsen til VG.
Champions League
Champions League-rekken Bodø/Glimt må bryte: – Det er noe som fortsatt sitter i
24/08/2022 KLOKKEN 06:25
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er ikke enig med RBK-treneren.
– Det er mulig det føltes tøft, fordi han ikke har vært borti det før, sier Rekdal i Eurosports podcast om Eliteserien.
Saken fortsetter under videoen:
– Tøff periode i Rosenborg, i norsk målestokk, er veldig sjeldent du får oppleve. At Rosenborg skal tape mange kamper på rad, ikke ta poeng i mange kamper på rad, å ha økonomiske store vanskeligheter, enormt med skader eller uforutsette ting, det skjer nesten aldri. I utgangspunktet har han en mer behagelig jobb enn mange andre, som lever under et vanvittig press, fordi de skal overleve, utvikle ting eller mister spillere, fortsetter Rekdal.
– Tror du han vil være med på den påstanden selv?
– Det er mye enklere for Rosenborg å vinne enn mange andre. Jeg er ikke enig i at det skal være et så voldsomt press på å være Rosenborg-trener. Du vet at laget ditt vinner i åtte av ti tilfeller. Det handler mer om hvordan du vinner, som det kan være litt ubehagelig trøkk på. Å være Rosenborg-trener må være enklere enn å være Sandefjord-trener eller Bodø/Glimt-trener, der det skal kjempes for å overleve. Eller Start-trener der det skal bygges opp, sier Rekdal.
Han får støtte av Eurosport kommentator Asbjørn Myhre. Han mener trenere i Norge drømmer om å trene RBKs spillere nettopp på grunn av at de er best.
– Fikk du muligheten til å velge hvilket lag du kunne trene og hvilket mannskap du ville hatt til disposisjon, ville ti av ti tatt de elleve Rosenborg-spillerne, sier Myhre.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18