Scanpix

Rekdal uenig i påstanden til RBK-treneren

Rekdal uenig i påstanden til RBK-treneren

12/04/2018 20:07Oppdatert 12/04/2018 22:15

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er ikke enig i at det er et større press i Rosenborg enn i andre klubber.

Eurosport Player: Se direkte

Direkte på Eurosport

Perioden Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen har hatt i starten av sesongen, har vært den mest krevende siden han ble trener i klubben. Etter tre kamper uten seier leverte Rosenborg festfotball mot Molde og lignet på seg selv igjen forrige helg. Før kampen mot Molde ble den siste treningen stengt og presset var stort.

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er ikke enig med RBK-treneren.

– Det er mulig det føltes tøft, fordi han ikke har vært borti det før, sier Rekdal i Eurosports podcast om Eliteserien.

Saken fortsetter under videoen:

Video - Eliteserie-podcast med Rekdal: Oppgjør med Klanen, presset på RBK-trener og finsk magi

01:08:27

– Tøff periode i Rosenborg, i norsk målestokk, er veldig sjeldent du får oppleve. At Rosenborg skal tape mange kamper på rad, ikke ta poeng i mange kamper på rad, å ha økonomiske store vanskeligheter, enormt med skader eller uforutsette ting, det skjer nesten aldri. I utgangspunktet har han en mer behagelig jobb enn mange andre, som lever under et vanvittig press, fordi de skal overleve, utvikle ting eller mister spillere, fortsetter Rekdal.

– Tror du han vil være med på den påstanden selv?

– Det er mye enklere for Rosenborg å vinne enn mange andre. Jeg er ikke enig i at det skal være et så voldsomt press på å være Rosenborg-trener. Du vet at laget ditt vinner i åtte av ti tilfeller. Det handler mer om hvordan du vinner, som det kan være litt ubehagelig trøkk på. Å være Rosenborg-trener må være enklere enn å være Sandefjord-trener eller Bodø/Glimt-trener, der det skal kjempes for å overleve. Eller Start-trener der det skal bygges opp, sier Rekdal.

Han får støtte av Eurosport kommentator Asbjørn Myhre. Han mener trenere i Norge drømmer om å trene RBKs spillere nettopp på grunn av at de er best.

– Fikk du muligheten til å velge hvilket lag du kunne trene og hvilket mannskap du ville hatt til disposisjon, ville ti av ti tatt de elleve Rosenborg-spillerne, sier Myhre.

Video - Løgndetektoren: Spørsmålet RBK-Ingebrigtsen helst ikke ville svart på

01:54
0
0