Etter seks seriekamper og bare 99 dager som hovedtrener måtte Magnus Powell gå. Etter den tid har klubben vært på jakt etter en ny sjef, og landet altså på spanske Cifuentes.
35-åringen har vært trener for AIKs B- og U19-lag frem til nå. Sandefjords daglige leder, Per Ketil Berg, hadde torsdag ingen problemer med å innrømme at de tar en sjanse med å ansette den relativt ubeskrevne katalaneren på en kontrakt ut 2020-sesongen.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Eurosports fotballekspert, Kjetil Rekdal, synes ansettelsen er interessant.
– Dette vil gi nye impulser fra en annen kultur enn den norske. En spennende ansettelse, men jeg kan ikke påstå at jeg kjenner til Cifuentes fra før av, sier Rekdal.
Se intervjuet med Martí Cifuentes her! Artikkelen fortsetter under videoen.
Rett etter at blåtrøyene kom i gang med jakten på ny hovedtrener, uttalte Berg at Powells mangel på erfaring fra Eliteserie-nivået var en utfordring.
– Man kan jo si at man kunne klart å fange det opp tidligere, men jeg mener fremdeles at Powell har kvaliteter. Samtidig er han en fersk trener som kommer fra OBOS-ligaen, og det er noe med det å ha erfaring, sa Berg til Eurosport.no 26. april.
Derfor synes Rekdal det er litt merkelig at klubben endte opp med en trener uten erfaring fra dette nivået.
– Det er overraskende. Klubben var tydelig på at de ønsket en kar med rutine. Hvor mye Cifuentes kjenner til Eliteserien, med tanke på en rask forbedring, vet jeg ikke, sier fotballeksperten, og legger til:
– Men så er det slik at det skjer ting i fotballklubber hver eneste dag som gjør at ting man tror i én uke går i en annen retning i neste uke.
Overfor Eurosport.no forklarte Cifuentes torsdag at han, gjennom å ha bodd i Sverige i halvannet år, hadde sett en del norsk fotball.
– Det blir selvfølgelig en prosess for meg for å bli ordentlig kjent med den norske fotballen. Men jeg får mye hjelp av støtteapparatet her, de skal hjelpe meg i denne prosessen. Men jeg har sett mange kamper, og alle kampene til dette laget denne sesongen, så jeg tror ikke det skal bli den vanskeligste delen her. Fotball er fotball overalt, sa den ferske Eliteserie-treneren.
Sandefjord ligger nederst i Eliteserien og har tapt syv strake seriekamper. I løpet av de samme kampene har laget kun scoret ett mål.
– Han har et ekstremt vanskelig utgangspunkt, og det er klart at ting ser mørkt ut. Men rent poengmessig er det absolutt ikke håpløst. De må i hvert fall begynne å score mål igjen, sier Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.
Laget står med fem poeng etter 12 seriekamper, og har fem poeng opp til playoff-plass. I neste runde møter laget fra hvalfangerbyen Haugesund.
Se denne ukens Vodcast om Eliteserien med Kjetil Rekdal her!
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26